avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... avere minor de 10 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

avere minor de 10 ani

ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la tatal minorului, azi, tatal decedat?
Cel mai recent răspuns: ContSters163072 , utilizator 00:13, 22 August 2010
am inteles cu vanzarea, dar nu am inteles cu actiunea in instanta:(
apoi.. culpa reprezentantului legal in cazul in care nu a actionat in termen etc
?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
ContSters163072, utilizator
Dv. puteti si trebuie sa faceti toate actele pe care minorul le-ar face daca ar fi major. Acum: trebuie sa dezbateti succesiunea in numele copilului si o veti accepta sub beneficiu de inventar. Averea se evalueaza de expert. Nu veti putea face decat acte de administrare asupra acestei averi care este a copilului. Autoritatea tutelara va incuviinta actele de dispozitie numai daca se dovedeste un interes superior al copilului fata de situatia in care nu s-ar incuviinta.
Retineti: sunteti mama copilului, nu copilul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
elena138, utilizator
Merci:D
m-am edificat
;)
dau si o bere..tuturor celor care m-au sprijinit:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membri fondatori minori indian indian Cativa liceeni (15-17 ani) doresc sa infiinteze o asociatie pentru tineret. Cine semneaza actele de infiintare - ei si parintii lor ? Imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Tutela misskvl misskvl In cazul in care un minor de 12 ani a dobandit prin mostenire de la parintii sai decedati, printre altele, si o masina, iar tutorele sau a vandut respectiva ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)