avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce inseamna persoana disparuta ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce inseamna persoana disparuta ?

Ma aflu in divort cu sotia. Acum 6 luni a luat copilul si a plecat. Din clipa aceea nu l-am mai vazut, si nu stiu unde se afla. I-am declarat disparuti. Unii imi spun ca nu e persoana disparuta fiindca se afla cu mama lui, altii imi spun ca e copil disparut atata timp cat eu nu l-am vazut si nu stiu unde se afla.

Deci pana la urma, ce inseamna persoana disparuta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 27 August 2010
Multumesc frumos fiindca sunteti bine intentionati si-mi dati sfaturi.
Dar pe mine ma intereseaza doar atat:
- ce inseamna persoana disparuta ?
- ce sunt 2 persoane care nu le vezi timp de 48 de ore (6 luni in cazul de fata) ?

Intreb asta deoarece cineva a spus, citez "copilul nu e disparut, e cu mama lui."
Eu nu stiu unde se afla mama si copilul.
In consecinta sunt disparuti sau nu ? ...sau ce sunt ? #-o
daca nu stiti dvs unde se afla, dar stiu altii.., nu sunt disparute.
cand ati remarcat lipsa lor de la domiciliu, le-ati declarat disparute la politie, lucru normal, de altfel. mai departe obligatia politiei era sa afle ce s-a intamplat cu ele si sa va anunte ca sunt vii si nevatamate, eventual. faptul ca le-au gasit undeva, inseamna ca nu mai au statutul de persoane disparute, ci doar de persoane ce nu pot/ nu vor sa fie gasite.
mai departe e treaba dvs pe parte civila, cu divortul,dreptul de vizita, cu incredintarea minorului etc. numai cand veti avea o hotarare de incredintare, sau program de vizita, puteti face ceva.
gi_jane2 a scris:

faptul ca le-au gasit undeva, inseamna ca nu mai au statutul de persoane disparute, ci doar de persoane ce nu pot/ nu vor sa fie gasite.



Pai copilul avand 3 ani, nu cred ca vrea sau nu vrea sa fie gasit.
In consecinta, eu fiind in deplinatatea drepturilor parintesti, trebuie sa stiu unde imi este copilul.
Mi s-au mai dat sfaturi cu ordonanta presedintiala. Dar in ordonanta doresc sa cer copilul. Ca sa cer copilul trebuie sa stiu unde se afla, si eventual conditiile de trai ca sa cer ancheta sociala, plus sa merg cu martori care sa confirme ca mi se interzice vizita.


Multumesc pentru bunavointa dar pe mine ma intereseaza in special acest aspect:
1 - ce este o persoana disparuta ?
2 - pentru un parinte care nu si-a vazut copilul si nu stie nimic de el timp de 6 luni, cum este copilul, disparut sau nu vrea sa fie gasit ? Sau care alt termen se potriveste situatiei ?

Asta ma intereseaza si nimic altceva cum ar fi ordonanta, etc

Exista vreun paragraf sau ceva care defineste ce inseamna o persoana disparuta ? Daca da, va rog un copy/paste sau un link cu trimitere la definitie.
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
c_mircea, utilizator
cel mai firesc e sa anuntati politia.
athe a scris:

cel mai firesc e sa anuntati politia.


Deja fac cu nervii. X-( #-o
Inteleg ca sunteti bine intentionati dar eu vreau sa stiu doar ce inseamna persoana disparuta!
NU ma intereseaza politia, NU ma intereseaza ordonanta presedintiala, NU ma intereseaza incredintare minor, NU ma intereseaza absolut nimic decat ceea ce am intrebat.
Multumesc pentru bunavointa dar pe mine ma intereseaza in special acest aspect:
1 - ce este o persoana disparuta ?
2 - pentru un parinte care nu si-a vazut copilul si nu stie nimic de el timp de 6 luni, cum este copilul, este disparut cum e ? Sau care alt termen se potriveste situatiei ?

Asta ma intereseaza si nimic altceva cum ar fi ordonanta, etc

Exista vreun paragraf sau ceva care defineste ce inseamna o persoana disparuta ? Daca da, va rog un copy/paste sau un link cu trimitere la definitie.
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
c_mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Deplasarea copiilor in tara si in strainatate c_mircea c_mircea Legea 272 Art. 18 (2) Deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor catre tata c_mircea c_mircea Buna ziua. Sunt casatorit de anul trecut, data 10.10.2010. Impreuna cu sotia mea, avem o fetita in varsta de 3 ani, pe care am conceput-o dinaintea ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu AlexAndrei12 AlexAndrei12 Buna ziua! Daca o persoana majora pleaca de acasa, fara sa le spuna parintilor, iar acestia o declara disparuta, cum va proceda politia? Daca persoana ... (vezi toată discuția)