avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauze contradictorii in contractele de credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauze contradictorii in contractele de credit ipotecare/imobiliare

Buna ziua,

am semnat in 2007 o conventie de credit ipotecar in Euro la o banca din Romania prevazuta cu Conditii speciale si Conditii generale.
Mentinonez ca in Conditiile speciale este prevazut un Comision de risc de "0.1% , aplicat la soldul creditului, pe toata perioada de de derulare a prezentei Conv. de credit."
Mentinonez ca in Conditiile generale scrie:“Comisionul de risc”: „Pentru punerea la dispoziţie a creditului, Împrumutatul poate datora Băncii un comision de risc, aplicat la valoarea creditului tras, care se plăteşte lunar, în primele 12 luni ale perioadei de credit; modul de calcul şi scadenţa/scadenţele plăţii acestuia se stabilesc în Condiţiile Speciale; În cazul în care, în primul an de derulare a Convenţiei de credit (primele 12 luni) există întârzieri la plata ratelor scadente, Banca poate decide, de la caz la caz, perceperea comisionului de risc şi în cel de-al doilea an (următoarele 12 luni).”

Cum imi pot recupera banii pentru acest comision care este inca perceput de banca, cum sa procedez pentru eliminarea acestui comision din graficul de rambursare si conventie din perspectiva OUG 50/2010?

ce pot face daca banca nu a raspuns in termenul legal de 30 de zile conform OUG50/2010?

pot recupera banii actionand prin ANPC/OPC?

Este suficienta legea 193/2000 pentru a rezolva problema?

In aceste cazuri de recuperare a banilor intervine termenul de presciere dupa 3 ani? cand se aplica termenul de prescriere..sau nu are legatura cu problema mea?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 10:54, 22 August 2010
Formulati o reclamatie la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor din judetul dumneavoastra. Ei pot constata fapta contraventionala savarsita de banca (incalcarea dreptului consumatorului de a beneficia de o redactare clara si precisa a clauzelor contractuale si afectarea intereselor economice ale acestuia, conform OG nr. 21/1992). Tot in temeiul actului normativ mentionat, avand in vedere ca exista posibilitatea determinarii cu exactitate a pagubei, comisarii vor dispune o masura de remediere, respectiv restituirea comisionului perceput cu incalcarea contractului (cum a spus si d-na consilier, se ia in considerare clauza favorabila consumatorului, asadar comisionul trebuia perceput doar un an).
Alegeti calea mai usoara si mai ieftina (stiu ca avocatii se vor supara pe mine, dar asta e). Conditia este ca cei de la protectia consumatorilor sa isi faca treaba cum trebuie, iar procesul-verbal pe care il intocmesc sa nu fie anulat de instanta.
mpopescu70 a scris:

dar poate ca termenul de presciprie de trei ani nu se aplica si in acest caz...fiind vorba de recuperarea unor sume platite in plus de mine si cerute ilegal d ecatre banca...deci sa mi se returneze intocmai sumele platite in plus.

asa nimeni nu-si mai recupereaza nimic..si bancile ne pot fura la nesfarsit din 3 in 3 ani...!????


lasati anpc (opc). aia sunt cu "abuzuri":rolleyes:. furturile se reclama la politie!
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc credit ipotecar banca cristian_pp cristian_pp Am un credit ipotecar la Volksbank incheiat in 2007. Cu riscul de a ma repeta am sa pun din nou problema comisionului de risc, pentru ca raspunsurile nu au ... (vezi toată discuția)
Comision de risc Ecaterina-Elisabeta Ecaterina-Elisabeta Buna ziua, Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din 2008.Mi se percepe un comision de risc 0.26% aplicat la soldul creditului,platibili lunar in zilele ... (vezi toată discuția)
Comison de risc banca andra68 andra68 Ma alatur celor nemultumiti pe aceasta tema. Am sa punctez nelamuririle si intrebarile mele. 1.Am un credit de nevoi personale pe o perioada de 6 ani, dobanda ... (vezi toată discuția)