adriantot a scris:
Imi place raspunsul dat de dumneavoastra mai ales ca se coreleaza foarte bine cu expunerea de motive la proiectul noii legi de pensii. Printre altele se invoca acolo faptul ca varsat medie a pensionarilor din Romania ar fi mica. Este firesc sa fie mica atat timp cat se iau in calcul si varsele urmasilor care pot fi copii, elevi, studenti... Asa se motiveaza necesitatea cresterii varstei de pensionare, inclusiv la femei la 65 de ani.
=D> Pai pe mine m-au intrebat cand au hotarat cresterea varstei standard de pensionare la femei.
Acum vorbind serios, domnule Totolici, pe principiul ca "intotdeauna se poate si mai rau", eu sunt sigura ca varsta standard de pensionare va fi in viitor mai mare de 65 de ani, atat pentru barbati cat si pentru femei. BASS-ul este alimentat de ani buni de la bugetul de stat si nu va putea sustine absolut nimic. Nu poate acum, nu va putea nici in viitor. Singura solutie va fi cresterea varstei standard de pensionare.
Sincera sa fiu, pentru doamne nu cresterea varstei standard de pensionare este o problema, ci realizarea stagiului complet de cotizare de 35 de ani. Majoritatea au stat acasa 1 an, 2 ani sau mai multi si au crescut copii, perioade care nu sunt recunoscute ca stagii asimilate stagiului de cotizare pentru acordarea drepturilor de pensie, cu exceptia perioadelor ulterioare datei de 1 ianuarie 2006. Eu realizarea stagiului complet de cotizare o consider o reala problema, nu varsta standard de pensionare.
@Anniemax
Casa de pensii nu poate sa elibereze un asemenea document. Ea poate, printr-o adeverinta, sa ateste ca beneficiati de pensie de urmas. Obligatiile si drepturile dvs. rezulta din acte normative. Stiu ca discutam despre un act normativ care nu este clar, dar asta nu mai are legatura cu casa de pensii, ci cu cei care au elaborat actul normativ.