avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare fara plata taxei de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare fara plata taxei de poluare

As dorii sa contactez un avocat din judetul Hunedoara care imi poate rezolva inmatricularea autoturismului fara plata taxei de poluare. Doresc nume avocat si nr de telefon sau adresa biroului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vidoqc , utilizator 13:40, 6 Decembrie 2011
La taxa de poluare chemati in instanta AFP si AFM Buc,iar la taxa speciala la 1 inmatr AFP si DGFP
titi marina a scris:

Va salut, cu stima.
Din documentarea pe care am facut-o pe portalul instantelor de judecata, am observat urmatorul lucru.
In cererile de chemare in judecata, se recomanda a fi citata admnistratia fiscala unde s-a platit taxa. De exemplu, Administartia Fiscala a orasului Topoloveni- Arges. Stiind ca, la proces parata se va declara ca lipsita de calitate procesuala pasiva, am chemat in judecata si Directia Generala a Finantelor publice Arges.
Numai ca, in hotararile judecatoresti pronuntate de Tribunalul Arges, in toate obligata la plata a fost... Administratia Fondului de Mediu.
Concluzia: trebuie sa conceptam- obligatoriu si Administartia Fondului de Mediu?
In alte solutii, am observat ca se accepta conceptarea fondului de mediu, ceea ce ma face sa ma gandesc ca aceasta este o conditie. Ma intreb, de ce? Ce, eu am platit la Administartia fondului de mediu sau la administartia financiara locala.
Deci: ce facem? In tara cum se procedeaz? Se dau solutii de admitere si numai pt adm finaciara? Eu ma termen pe 20 iunie, iar conceptarea AFM ar insemna termene in septembrie.
Multumesc.

da...asa se intampla in toata tara...finantele cheama in garantie adm fondului de mediu, pe considerentul ca finantele incaseaza aceasta suma, urmand sa o vireze in conturile adm fondului de mediu....este corect asa, dar nu este de datoria ta sa ii chemi in judecata...oricum, daca pe 20 ai primul termen, va mai urma inca unul, nu cred ca se poate solutiona aceasta cauza de la primul termen de judecata...
Va salut.
Va pun la dispozitie 3 spete solutionate de T Arges care s-au rezolvat la primul termen.
Din cele ce observ, parate au fost DFP Pitesti si Adm fondului de mediu.
Instanta a admis actiunea NUMAI impotriva Adm fondului de mediu, pe care a obligat-o la restituirea sumelor, si a RESPINS actiunea impotriva DFP, pe motiv de LIPSA CALITATII PROCESUALE PASIVE. Aceasta ma face sa cred ca, nu DFP cheama in garantie AFM ci va trebui sa o facem noi.
Vom vedea. Eu, oricum ma voi prezenta la termenul din 20 i
iunie cu cererea de conceptare in cauza a DFM si, daca nu cheama DFP in garantie, o chem eu. Oricum, termenul va fi in septembrie, cand, probabil, ne va arunca cateva firimituri guvernul, si acestea esalonate pe 100 ani.
Bafta.
Am uitat de spete: 1972/109/2011, 1863/109/2011;1842/109/2011 judecate in 20 mai 2011
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
titi marina, utilizator
aici depinde de interpretarea fiecarei instante...de la judet la judet...oricum, daca ati redactat actiunea si ptr adm fondului de mediu este foarte bine...dar si finantele o sa invoce chemarea in garantie a mediului, deci totul este ok...bafta...!
buna ziua, am achizitionat si eu de curand o masina adusa de afara si as vrea sa o inmatriculez fara sa ii platesc taxa de inmatriculare.. daca se poate sa imi trimita si mie cineva acel model de cerere catre serviciul inmatriculari me_kapyk@yahoo.com

multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de poluare Andreea Istrate Andreea Istrate Am platit in 2010 taxa de poluare. Am inteles ca se poate recupera integral. Care este procedura de urmat? Primul pas ar fi comunicarea unei cereri de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto titi marina titi marina Va salut, cu stima. Gata. M-am hotarat sa cer inapoi banii dati pentru taxa auto. Am platit la AFP suma de 4246 lei in data de 04 dec 2008, pentru inscrierea ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto jacquelline jacquelline Am dat in judecata DGFP si Directia de inmatriculari auto in vederea inmatricularii unui autoturism fara plata taxei auto. Intr-un final, deoarece termenul de ... (vezi toată discuția)