avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme de religie la copil , parinti divortati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme de religie la copil , parinti divortati

Buna ziua , sunt divortata din 2006, am o fetita de 10 ani care mi-a fost incredintata spre crestere si educare . Atat eu cat si fostul meu sot suntem de religie greco catolica , am botezat si fetita in aceeasi religie .
Am aflat de o saptamana , ca in weekendurile in care e la el , merg impreuna la o biserica penticostala . Se intampla de 1 an de zile acest lucru .
L-am sunat sa il intreb de ce nu mi-a cerut parerea si sa ii spun ca nu sunt de acord ca fiica noastra sa mai mearga la acea biserica . Cel putin pana e minora ca mai incolo ....
A refuzat categoric sa tina cont de rugamintea mea zicand ca el face ce vrea si merge unde vrea in weekendurile sau in zilele in care fetita e la el .
Cum pot sa rezolv acest lucru pe cale legala ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ioanador2006 , utilizator 19:42, 15 Septembrie 2010
daca va fost incredintata d-tra ,nu mai permiteti sa mearga cu copilul la acele intruniri,.
in eventualitate cereti politiei sa-i interzica acest lucru avand in vedere ca va este incredintat minorul.
Putem sa ne dam cu parerea la nesfarsit in privinta caracterului justificat sau nu al atitudinii mamei. Opinia mea este ca nu avem calitatea de a judeca noi asta deoarece Constitutia zice clar in art. 29 al. (6) "Parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine". Asadar juridic vorbind si tinand cont de precizarile pe care le-am facut mai sus dansa are dreptul exclusiv de a stabili ce educatie religioasa primeste copilul, respectandu-i acestuia drepturile prevazute in Legea 272/2004.
Parintele caruia i-a fost incredintat copilul , spre crestere si educare, alege convigerea religioasa a acestuia

Convingerea ma indoiesc ca o stabileste cineva. Poate confesiunea religioasa.
Chiar nu vad problema. Apropos, biserica penticostala este tot o religie crestina, religie care propovaduieste aceleasi valori ca si biserica catolica.
personal, as promova exact actiunea care am propus-o ..program de vizitare doar la mine ..asta in conditiile in care pana la divort copilul a crescut intr-un singur mediu "reigios"..
Stimata doamna,
Incercati sa il opriti pe tata. Nu ii este util copilului sa isi insuseasca dogme pe care nu le poate intelege. Este suficienta religia pe care o invata in scoala.
Daca tatal a ales sa practice o anumita religie, il priveste. Copilul este altceva. Legea va da dreptul sa interveniti, tocmai pentru ca nu avem nevoie nici de habotnici, nici de traumatizati ca nu se comporta corect, raportat la norma religioasa impusa.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Copil botezat fara consimtamantul parintilor SPQRXXVII SPQRXXVII Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata . Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale calinbbalan calinbbalan Buna Ziua ! Intrebarea mea se refera la zilele libere platite pt. acest an 2012 mai ales de sarbatorile religioase. De Paste de apartenenta a religiei ... (vezi toată discuția)