avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme de religie la copil , parinti divortati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme de religie la copil , parinti divortati

Buna ziua , sunt divortata din 2006, am o fetita de 10 ani care mi-a fost incredintata spre crestere si educare . Atat eu cat si fostul meu sot suntem de religie greco catolica , am botezat si fetita in aceeasi religie .
Am aflat de o saptamana , ca in weekendurile in care e la el , merg impreuna la o biserica penticostala . Se intampla de 1 an de zile acest lucru .
L-am sunat sa il intreb de ce nu mi-a cerut parerea si sa ii spun ca nu sunt de acord ca fiica noastra sa mai mearga la acea biserica . Cel putin pana e minora ca mai incolo ....
A refuzat categoric sa tina cont de rugamintea mea zicand ca el face ce vrea si merge unde vrea in weekendurile sau in zilele in care fetita e la el .
Cum pot sa rezolv acest lucru pe cale legala ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ioanador2006 , utilizator 19:42, 15 Septembrie 2010
va pierdeti timpul cu Consiliul National pt. Combaterea discriminarii! o sa primiti o hotarare aburitoare....am avut eu de a face cu ei!cel mai bine scimbati dreptul la vizita doar in prezenta dvs si sunt deacord cu Rares Popa citez: Constitutia zice clar in art. 29 al. (6) "Parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine".
Stimata doamna si stimati domni,

E josnic din partea dumneavoastra ca mama sa folositi copilul pentru lupta dumneavoastra cu fostul sot,de unde stau eu asa pare.Daca erati ingrijorata de ce se intampla cu copilul cu siguranta faceati ceva care nu necesita sfaturi de la avocati s.a.m.d si cred cu siguranta ca daca erati mai apropiata de copil decat tatal puteati usor sa remediati aceasta situatie prin discutii..acum daca de un an se intampla(si sa inteleg ca nu ati stiut,deci copilul nu e indeajuns de apropiat sa zica) ce puteti face? poate ii place!

Aveti o problema ca copilul merge acolo? sau ca tatal o duce acolo?

Imi cer scuze ca ma bag asa si chiar sunt sincer in ce zic,poate mai dur dar sincer...

ps: eu zic sa lasati prostiile si sa incercati sa va apropiati de copil....un proces acum (inca unul) cred ca nu i-ar face foarte mult bine.

Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
Stukha, utilizator
va multumesc mult , exact asa m-am gandit si am decis sa fac . Voi merge cu fetita mea la mai multe biserici si vom discuta despre fiecare . Nici o biserica nu ne invata sa omoram , sa furam ,etc nu despre asta era vorba , nu mi-am pus problema ca asta va invata . Pur si simplu nu mi s-a parut normal si deci ciudat sa o duca de atata timp fara sa imi spuna iar la intrebarea mea mi-a raspuns ca nu am decat sa il dau in judecata . Nu vreau sa ma razbun pe fostul meu sot , nu am motive , interesele copilului sunt mai importante decat orgoliile noastre personale . Asta e parerea mea . oricum va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Copil botezat fara consimtamantul parintilor SPQRXXVII SPQRXXVII Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata . Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale calinbbalan calinbbalan Buna Ziua ! Intrebarea mea se refera la zilele libere platite pt. acest an 2012 mai ales de sarbatorile religioase. De Paste de apartenenta a religiei ... (vezi toată discuția)