avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere

Buna seara!
In perioada concediului de odihna, este legal sa imi fie trimisa Decizia referitoare la concediere, prin care sunt anuntata, ca incepand cu data de 14 sunt concediata iar data de 13 fiind ultima zi din concediul de odihna?
Multumesc,
Alenis
Cel mai recent răspuns: georgedr72 , utilizator 19:31, 10 Septembrie 2010
sa analizam separat:
1. salariatul se afla in c.o.
2. pe durata c.o. salariatul nu presteaza niciun fel de munca pentru angajator
3. daca salariatul nu se afla la locul de munca angajatorul ii va trimite decizia de concediere prin posta fara insa fara a respecta procedura in sensul ca pentru inceput este necesar a ii fii inmanata/comunicata personal.
4. ar exista posibilitatea ca angajatorul sa faca cerere de rechemare din c.o. ce poate fii refuzata de salariat
5. salariatul aflat in c.o. poate lipsi de la domiciliu... atunci cum va dovedi angajatorul ca salariatul a fost acasa si nu a vrut sa primeasca scrisoarea?
6. care este in acest caz data de comunicare fiindca asa cum dispune art. 75 c. mun. decizia isi produce efecte de la data comunicarii iar potrivt art. 74b c. mun. si preavizul incepe tot cu data comunicarii
cum poate incepe preavizul fiind in c.o. , cum poate fii comunicata decizia salariatul fiind in c.o. ?
Angajatorul nu este obligat sa pretinda angajatului efectuarea preavizului.In ceea ce priveste presupunerile dvs.cu privire la rechemarea angajatului din c.o.,sau faptul ca nu ar fi fost acasa pt a primi decizia,acestea sunt doar presupuneri si nu se poate retine o stare de fapt.Utilizatorul a recunoscut ca a primit decizia,deci semnand pt primire,asa ca ne vom referi doar la starea de fapt si nu la ceea ce ar putea fi....

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
a fost doar anuntata... de unde ati presupus ca i-a fost comunicata decizia!?
Nu presupun...este o stare de fapt,din moment ce utilizatorul a aratat ca a primit o decizie de concediere,astfel de unde ar fi putut cunoaste acest aspect?Anuntata -sau informata- prin continutul acestei decizii.


andymaurul
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
andymaurul a scris:

Nu presupun...este o stare de fapt,din moment ce utilizatorul a aratat ca a primit o decizie de concediere,astfel de unde ar fi putut cunoaste acest aspect?


andymaurul


unde a aratat!? a spus doar ca a fost anunta( deci nu i s-a comunicat)!!!
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
ctynn, utilizator

Alte discuții în legătură

Preaviz fc de conducere ContSters157367 ContSters157367 Buna dimineata, Preavizul pentru functiile de conducere, in cazul insolventei Angajatorului, poate fi diminuat la 15 zile desi in CIM este prevazut un termen ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere in insolventa - procedura generalã - rog clarificari urgent georgedr72 georgedr72 2 Mai 2010 - Soluţie Tribunal (Obiectul cauzei: procedura insolvenţei )- Încheiere Detalii: [i]Admite cererea debitorului SC ...... Ia act de cererea de ... (vezi toată discuția)
Notificare? preaviz? decizie? ContSters157367 ContSters157367 Buna ziua, Singurul act care mi-a fost trimis, referitor la concediere este cel care se regaseste in link ul de mai jos. Cum pot interpreta acest act, care ... (vezi toată discuția)