M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Nu are importanta cand a preluat [EDITAT] creanta deoarece prescriptia priveste creanta nu creditorul . In aceste conditii cred ca nu mai pot sa-ti ceara executarea creantei .</b></i></u>
Imi este greu sa inteleg cum au aflat banca sau [EDITAT] unde v-ati mutat. Este important si cand au aflat. WSi daca ati fost notificata (chiar la vechea adresa) etc.
Bancile nu primesc informatii de la Evidenta populatiei, nici [EDITAT] nu o face... dar e drept ca firmele de recuperari creante detin mai multe baze de date unde va pot cauta, deci e mai p[robabil sa va fi gasit ei... nu stiu sigur ca nu am datele necesare.
Daca au trecut 3 ani de la ultima instiintare a bancii sau a firmei [EDITAT], e prescrisa datoria. Altfel, nu.
Referitor la Biroul de credit, nu veti fi stearsa ca rau platnica, nu m-am facut bine inteleasa. Imediat ce platiti nu se va sterge de-acolo. </b></i></u>
Am si eu o problema cu cei de la [EDITAT]...am o restanta la [EDITAT] de 349,00 de acum un an,ei m-au sunat acum 2 saptamani sa-mi spuna k am o datorie de 349,00 si cu penalizari a ajuns la 489,00,de 2 saptamani m-au sunat cam la 2 sau 3 zile sau imi trimiteau mesaj ca am de platit suma de 489,00 in termen de 2 zile..n-am platit cand m-au sunat prima oara deoarece persoana de la ei care ma sunase imi daduse numaru de telefon dar eu am uitat sal salvez si doar l-am scris pe telefon si trebuia sa o sun ca sa mi dea datele de la banca cu care pot plati,de atunci nam mai luat legatura cu aceea persoana ca ei imi trimit mesaje la 2 3 zile ca nam platiti si ca trebuie sa platesc in termen de 2 zile...adica imi dau termen 2 zile sa platesc nu platesc iar imi zic la fel am termen de 2 zile..si tot asa..nu stiu ce sa fac...sa platesc..ce se intampla daca nu platesc....astept si eu o parere si mai multe detali..</b></i></u>
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)