avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
si sunt mutata si de 1 an jumate nu am primit nimic acasa pana acuma ei miau zis la tel ca au trimis pe adresa veche,dar eu mam mutat si miam schimbat si buletinu
Daca ajung sa te dea in judecata, poti plati de 3 ori mai mult... sau cine stie cat...
Sau... te pot tine in SMS-uri si telefoane un an de zile... :D Ti se pare ok? Nu te-ar deranja?
Faptul ca ti-ai schimbat adresa nu-i priveste...
Important e ca au datele tale... :P
Conteaza cum primesti instiintarile, de cind provine debitul, in ce baza si temei poate este prescris.
Iar penalitatile, dobinzi si alte accesorii din cite se stie nu pot depasi suma datorata, decât in anumite conditii expres prevazute asta in cazul in care debitul nu este prescris si este cert, lichid si exigibil si nu provine dintr-o aberatie de calcul sau eroare de evidenta contabila, necomunicare de factura ori alte cazuri
Am si eu o intrebare. Un credit luat de la [EDITAT], neplatit, preluat de [EDITAT] Asigurari (unde am platit cateva rate) si apoi preluat de [EDITAT], unde nu am platit nimic. De la care scadenta incepe sa imi curga perioada de 3 ani pana la prescriere, si sunt curios daca SMS-urile si convorbirile telefonice cu ei (in care nu mi s-a cerut niciodata acordul sa inregistreze conversatia) au vre-un caracter oficial, adica pot fi folosite in instanta. Multumesc mult</b></i></u>
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
De luat in calcul SMS si convorbiri, ca regula. nu se iau... insa depinde si ce anume cuprind si daca le pot dovedi.
Termenul curge de la ultima notificare a unui creditor (indiferent ca e cel initial sau cel care a preluat creditul).

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)