avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
ralu-78 a scris:

Uff, domnule avocat va multumesc foarte mult!!! Sper din toata inima sa se termine odata calvarul acesta. Inca odata mii de multumiri!

Singura problema neplacuta este cea cu hartuiala fara temei si cu intimidarea disperata efectuata prin telefon.
Discutati cu ei sa-si exercite dreptul legal fara sa va mai telefoneze in mod repetat.
Le puteti spune ca ii veti chema in judecata civila sau ca le faceti plangere la politie ( chiar daca fapta lor nu este infractiune aveti dreptul de a va plange la politie).

avocat Claudiu Lascoschi
Din pacvate, cea mai importanta chestiune era data scadentei acelui debit despre care nu ne-ati spus nimic si, apoi, despre somatie, despre instiintare asupra debitului (cine si cand a semnat...).
Ambele lucruri erau de natura a arata daca s-a intrerupt vreodata prescriptia sau nu...

In rest, datoria lor e sa nu ramana ei impresionati ci sa impresioneze pe altii... nu ar trebui sa va influienteze asta prea tare...
AVLIL a scris:

Din pacvate, cea mai importanta chestiune era data scadentei acelui debit despre care nu ne-ati spus nimic si, apoi, despre somatie, despre instiintare asupra debitului (cine si cand a semnat...).
Ambele lucruri erau de natura a arata daca s-a intrerupt vreodata prescriptia sau nu...

1. Nu cred ca data scadentei putea fi la distanta mai mare de 1 luna. Sau maxim doua..... Ele sunt contracte tipizate, si se poate verifica foarte usor.
2.Somatia sau instiintarea asupra debitului nu sunt intrerupatoare de prescriptie ! Cel mult daca s-a raspuns la ele cu un "angajament de plata" ar avea relevanta din acest punct de vedere.

In schimb ar fi interesant de discutat ce mijloace (civile, penale) avem la indemana impotriva unor asemenea abuzuri.
Nu! Nimeni din familia mea nu a semnat vreodata ceva din simplul motiv ca nu am primit nicio hartiuta. Iar despre data scadentei chiar nu stiu pentru ca nu am intrebat si nici ei nu mi-au spus.
Cat despre ce mijloace avem la indemana pentru a impiedica astfel de abuzuri cred ca sunt cam putine si lipsite de succes(zic si eu ca nu-s de meserie) iar oamenii de rand de cele mai multe ori renunta sa apeleze la ele.
Oricum eu va foarte multumesc pentru sfaturi si sper sa fie bine!
Au existat cazuri in care oamenii au incetat relatiile contractuale cu firme de telefonie mobila si au primit cate-o factura... la un an de zile! :D
Cu privire la somatia de plata, aceasta este un act al executarii si, daca e indeplinita cu toate conditiile legii, are rolul de a intrerupe prescriptia.
Se mai intampla ca firme de recuperare sa trimita somatii din timp in timp... pentru a prelungi termenul de executare...
E drept ca, de regula, se intampla la sume mai marisoare si din care curg penalitati serioase... dar nu stii niciodata.

Faptul ca a primit un act sau nu nu este locul meu sa ghicesc sau sa presupun, clientul este intrebat cu privire la toate aspectele care ar putea sa-l influienteze, indiferrent ce consider eu ca s-ar fi putut intampla sau nu...

Presupunerea e moartea avocatului... numai informatia corecta si completa il mai invie din morti! B-)

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)