M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Sfaturi utile pentru momentul cand primiti o fituica de la EDITAT]:
1. Nu sunati sub nicio forma la numarul de telefon inscris pe fituica..se va interpreta ca ati primit instiintarea.
2. Nu raspundeti la telefon cand cei de la [EDITAT]I suna a doua oara, inca z ca ti raspuns primului apel
3. Mergeti la institutia creditoare cedenta si verificati facturile pe care le aveti acolo, nu la [EDITAT], precum si data lor de emitere. Daca sunt prescrise, negati orice datorie si nu raspundeti la telefon. Eventual, faceti si o plangere penala pentru hartuire impotriva [EDITAT]chiar puteti lua un ban cinstit.
4. Daca nu sunt prescrise, spuneti ca ati plecat din tara pentru urmatorii ani, pana se prescrie datoria...slabe sanse sa mai auziti de ei.
5. Nu va impacientati si in niciun caz nu faceti credit sa le platiti lor datoriile. Mai nou, am auzit ca trimit notificari sub forma de amenintare gen "daca nu platesti, vin in 3 zile cu executorul in casa ta". Nu le luai in seama, pana la executare trec sigur 6 luni, dar pot trece si ani.
Ce conteaza daca eu plec sau nu din tara... am bunuri de executat sau nu, asta e important! Ca sunt aici sau ba, tot aia!
Mai mult, daca ma cred e posibil sa inceapa actiunea cat ma mai cred in tara, ca sa nu faca si proceduri cu strainatatea etc. :D
Apropo de hartuire, da-mi si mie temeiul legal... :O Ca am o clienta, ma innebuneste de cap cu intrebarile ei despre chestia asta penala... #-oSi eu nu cunosc hartuire decat sexuala... :Dnu si de alta natura.
Poate ma ajuti cu un text de lege...
ce inseamna daca sunt datorii prescrise sau nu.eu de ex am avut un credit la o banca si nu l am platit si [EDITAT] le-a preluat.si de la inceputul anului 2006 m-au contactat cei de la [EDITAT]
Datoriile se prescriu in termen de 3 ani de la data scadenta.
Banca a cedat creantee sale firmei de recuperari [EDITAT], iar ei sunt titularii care probabil au procedat la executarea Dvs..
A! Daca debitul e prescris, poti recunoaste, nu mai are niciun efect juridic! :P
Alexandru, cu hartuirea aia? Ceva vesti? Mai nou am niste politai care-mi innebunesc clienta cu hartuirea asta... #-o
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)