avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
LIVE, ACUM Sub lupa ANAF: Tranzacțiile intra-grup care ridică semne de întrebare în 2025
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ianuarie.Si cei din august,fireste

Sa demaram invatatul puternic.X-(
Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-(
Ramane inm ianuarie.
Deschid lupta pt invatat, repetat si hai sa intram odata, , poate acum reusim.!
=D>=D>

Cei care dau in august, cu drag ii asteptam sa participe la discutii.
Eu particip. Cine mai daruieste masa in ianuarie 2011? Hai ca m-am enervat, da rau de totX-(
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
ContSters89182, utilizator
Imi poate trimite si mie cineva acele materiale despre care se vorbeste, va rog mult, pe adresa laviniabuturuga@yahoo.com.
Multumesc!
valymaryus a scris:

pixie a scris:

eu ma gandeam sa fac contestatie la intrebarea 28 din g4 ("este vorba de o prorogare legala a compenentei in cazul: a) litispendentei; b) conexitatii; c) in care cred sesizeaza instanta de la domiciliul unia dintre deb primcipali, parati in proces, care domicilieaza in raza unor inst diferite") pt ca sunt autori care considera ca litispendenta este caz de prorogare legala, deci este o controversa in privinta acestui domeniu. voi ce ziceti?

si eu as fi vrut sa fac contestatie la intrebarea asta pentru ca in cartea mea litispendenta e daca ca un caz de prorogare legala, dar tot nu as ajunge la 7. totusi sper sa o conteste careva.......
avand in vedere exista controverse se poate face contestatie potrivit regulamentului.
forgotten_sunrise a scris:

mike11 a scris:

un_coleg_reloaded a scris:

Mike, "sustragerea" nu este tot aia cu "insusirea pe nedrept" daca ne luam dupa definitia lui 208, nu?La fel si cu varianta B. In mod evident, enuntul viza furtul calificat, nu definitia furtului. Chiar si pe logica ta, ca se precizeaza doar insusirea, nu si pe nedrept, unde ai mai auzit tu actiune de insusire care sa produca CONSECINTE DEOSEBIT DE GRAVE decat in cazul infractiunilor?Actele legale, permise de lege, nu produc CONSECINTE DEOSEBIT DE GRAVE. Hai ca asta era evidenta, n-are rost sa te incapatanezi.

Permite-mi sa ma incapatanez:) In raspunsul de la litera B nu scrie nicaieri ca s-au produs CONSECINTE DEOSEBIT DE GRAVE. Asta reiese doar din interpretarea art. 209 alin. 4 coroborat cu art. 146. In grila se da doar suma de 250.000 lei.
Ipoteza:
Daca proprietarul caruia i s-a furat masina in valoare de 250.000 lei merge noaptea (sa presupunem ca-i este frica sa se confrunte cu hotul) si-si "sustrage" propria masina din curtea hotului savarseste o violare de domiciliu, dar nu savarseste furt calificat...si nici consecinte deosebit de grave nu a produs fapta lui...tocmai de aceea consider ca trebuia sa se precizeze clar in raspunsul de la B ca insusirea este pe nedrept (pentru ca enuntul grilei spune ca intotdeauna constituie furt calificat fapta...)

Apropo de Intotdeauna asta, Mike: daca faptuitorul e fetita de 5 ani care, suparata ca acel nene rau i-a luat cerceii, dupa ce mananca toate bomboanele din cutie, intra intr-un magazin de bijuterii si isi umple cutia cu cristale Swarovsky, tot furt calificat e? :D

:D

Fetita de 5 ani nu raspunde penal...a savarsit fapta fara vinovatie

Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
mike11, utilizator
Ce conteaza daca vi se pare ca a fost usor sau greu? Conteaza ca cei care au facut 70 sau mai mult pot sa sustina urmatoarele probe, macar este o experienta utila. Daca subiectele erau formulate in genul celor din august cati din cei care au depasit 70 acum luau note de 70+? Daca a fost asa de usor trebuia sa faceti mai multe corecte, nu? O sa conteze mult urmatoarele probe pt media finala. Eu cred ca o sa fie in jurul la 250-300. Sunt multi care nu intra pe acest forum si au note de 70 sau 70+. Sunt multi care au note mari de peste 85 si nu intra pe forum . In jur de 200 cred ca o sa fie intre 70 si 81-82. Asa ca...va conta rationamentul si interviul. Succes!
mike11 a scris:

forgotten_sunrise a scris:

mike11 a scris:

un_coleg_reloaded a scris:

Mike, "sustragerea" nu este tot aia cu "insusirea pe nedrept" daca ne luam dupa definitia lui 208, nu?La fel si cu varianta B. In mod evident, enuntul viza furtul calificat, nu definitia furtului. Chiar si pe logica ta, ca se precizeaza doar insusirea, nu si pe nedrept, unde ai mai auzit tu actiune de insusire care sa produca CONSECINTE DEOSEBIT DE GRAVE decat in cazul infractiunilor?Actele legale, permise de lege, nu produc CONSECINTE DEOSEBIT DE GRAVE. Hai ca asta era evidenta, n-are rost sa te incapatanezi.

Permite-mi sa ma incapatanez:) In raspunsul de la litera B nu scrie nicaieri ca s-au produs CONSECINTE DEOSEBIT DE GRAVE. Asta reiese doar din interpretarea art. 209 alin. 4 coroborat cu art. 146. In grila se da doar suma de 250.000 lei.
Ipoteza:
Daca proprietarul caruia i s-a furat masina in valoare de 250.000 lei merge noaptea (sa presupunem ca-i este frica sa se confrunte cu hotul) si-si "sustrage" propria masina din curtea hotului savarseste o violare de domiciliu, dar nu savarseste furt calificat...si nici consecinte deosebit de grave nu a produs fapta lui...tocmai de aceea consider ca trebuia sa se precizeze clar in raspunsul de la B ca insusirea este pe nedrept (pentru ca enuntul grilei spune ca intotdeauna constituie furt calificat fapta...)

Apropo de Intotdeauna asta, Mike: daca faptuitorul e fetita de 5 ani care, suparata ca acel nene rau i-a luat cerceii, dupa ce mananca toate bomboanele din cutie, intra intr-un magazin de bijuterii si isi umple cutia cu cristale Swarovsky, tot furt calificat e? :D

:D

Fetita de 5 ani nu raspunde penal...a savarsit fapta fara vinovatie

Exact! :) Lipsind vinovatia. nu putem vorbi de infractiune. Deci fapta nu constituie furt calificat (care este o infractiune)! Asadar...sansele de admitere a contestatiei deja cresc, nu? ;)
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
forgotten_sunrise, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)