Sa demaram invatatul puternic.X-(
Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-(
Ramane inm ianuarie.
Deschid lupta pt invatat, repetat si hai sa intram odata, , poate acum reusim.!
=D>=D>
Cei care dau in august, cu drag ii asteptam sa participe la discutii.
Eu particip. Cine mai daruieste masa in ianuarie 2011? Hai ca m-am enervat, da rau de totX-(
Un antropolog: S-a susţinut că interdicţiile de ordin religios faţă de consumarea anumitor tipuri de alimente reprezintă o dovadă împotriva opiniei că toate fenomenele culturale au o explicaţie pur economică. În fond, susţine în continuare raţionamentul, numai un motiv de ordin moral sau spiritual poate convinge oamenii să renunţe la surse disponibile de alimentaţie. Dar speciile a căror consumare este interzisă sunt de obicei elemente esenţiale ale ecosistemelor din care fac parte alte specii care sunt consumate ca aliment. Conservarea speciilor interzise tinde astfel să ajute la păstrarea şi a celorlalte specii. În consecinţă, asemenea interdicţii au în realitate o motivaţie economică.
14. Raţionamentul antropologului este eronat pentru că:
(A) deduce numai pe baza susţinerii că o practică are o anumită consecinţă dezirabilă că acea consecinţă trebuie să constituie motivaţia respectivei practici;
(B) ia ca fiind de la sine înţeles faptul că oamenii ar putea avea un motiv pentru adoptarea unei anumite conduite şi totuşi să nu-şi dea seama care este acel motiv;
(C) deduce, numai pe baza susţinerii că un anumit fenomen cultural nu are nici o explicaţie economică, că explicaţia acelui fenomen trebuie să fie spirituală sau morală;
(D) foloseşte termenul-cheie „interdicţii” în două sensuri diferite;
(E) trage o concluzie care nu este decât o reformulare a celor prezentate în sprijinul respectivei concluzii.
rino sau cine mai este prezent pe aici:)
aruncati-va un ochi pe G1P1 din 2010 (rationament analitic) la spuneti-mi si mie, va rog,
-de ce la intrebarea 2 raspunsul este A (eu cred ca nu este niciun raspuns corect)
-de ce la intrebarea 6 raspunsul este B (eu cred ca este A)
#-o
multumesc
Edit: cea cu jandarmii care asigura paza....Gheorghe, Horia, Jean si Kelemen
La 2 e f simplu: daca G ar fi marti atunci obligatoriu K ar fi miercuri...dar cele de miercuri face si sambata de paza...si atunci K ar trebui sa fie vineri (ceea ce nu se poate fiindca ar fi de 3 ori de paza) sau joi(ceea ce iar nu se poate fiindca ar face 2 zile consecutive)...deci G martea iese din ecuatie.
La 6 si eu zic ca e A...nu reusesc nicio combinatie care sa nu incalce regulile.:)
Sng 2011
renegation
M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)