avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedura vot la Adunarea Generala a Asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedura vot la Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu clarificari privind procedura de vot si/sau valoarea votului unui proprietar, in cazul Hotararilor unei Asociatii de Proprietari.

Daca subiectul este extinderea cladirii cu inca 1 sau chiar 2 etaje (sau mansarde ca artificiu de procedura) legea se pare ca prevede 2/3 din voturi pentru, ca fiind suficient pt Hotararea Asociatiei ce va servi la obtinerea Autorizatiei de Constructie.

Exact pt aceasta situatie, votul se considera ca pondere din cota indiviza sau este per proprietar? daca-mi permiteti: se aduna voturile ca merele? sau se acorda punctaje functie de procentele detinute ...

Daca sunt apartamente cu 2 proprietari (sot si sotie ca exemplu) acestia pot vota fiecare, adica 2 voturi pt un singur apartamanet/proprietate?

Nu sunt sigur daca am fost explicit la intrebarile mele, de aceea va rog ca la evetualele raspunsuri sa detaliati un pic daca se poate sau sa-mi cereti informatii suplimentare.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:43, 11 Aprilie 2011
Incerc sa inteleg ce intrebati, dar cred ca amestecati lucrurile.
Pana cand se vor construi acele apartamente zestrea de cota-parte indiviza este cea prevazuta in acordul de asociere actual.

Se poate vota constructia acestor apartamente dupa algoritmul arat de @adriantot si in conformitate cu legea 170/2010.

Dupa ce se construiesc apartamentele, ele vor intra in asociatie, prin modificarea acordului de asociere si se va recalcula cota parte-indiviza noua.
Buna ziua,

Eu as dori sa-mi spuneti daca detin 3 apartamente am dreptul la vot multiplu?
@ellaa, DA, numai in conditiile in care dvs. sunteti proprietara celor 3 ap. (cu acte, desigur), functie de ce scriu mai jos...
Noi am mai discutat unele aspecte privind votul in AG a proprietarilor si @elga50 a facut precizari ca in cazul in care se pune la vot sa zicem schimbarea culorii vopselii soculului din casa scarii, din verde deschis in maron deschis - iata ca am zis-o, atunci se voteaza simplu, pe nr. de apatramente prezente...
In cazul lucrarilor de mai mare importanta si, uite chiar in exemplu cu mansarda, se voteaza pe valori efective ale c.p.i. si @adriantot, in stilul caracteristic a dat un exemplu cat se poate de clar privind procedura pe care o va efectua Comisia de cenzori in AG. Atentie la cum scrieti in procesul verbal toata procedura urmata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vot in cadrul asociatiei de proprietari userxy userxy Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea dilema: cine are drept de vot in cadrul asociatiei de proprietari pentru a lua anumite hotarari? Se dau urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatie proprietari - votul in adunarea generala - l230/2007 art. 25 contactpn contactpn In Legea 230/2007 infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, la art. 25 (1) pct; a) se spune \"fiecare proprietar are dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - bloc nou jojoblg jojoblg Buna ziua! Ne-am mutat de curand intr-un bloc nou. Recent s-a pus discutia infiintarii asociatiei de proprietari. Dezvoltatorul a \"contactat\" o firma externa ... (vezi toată discuția)