avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 20 DE ANI PEDEAPSA - fara a exista procedura ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

20 DE ANI PEDEAPSA - fara a exista procedura indeplinita ?

Cetateanul X,este arestat si condamnat la 20 de ani,pentru omor.
Acest lucru se intampla prin 1993 - 1994.
Este pus de anchetator,prin presiuni psihice si chiar lovituri fizice,sa recunoasca fapta. Nu se efectueaza expertiza psihiatrica. Nu se efectueaza reconstituire. La locul unde se afla X,in momentul cand a fost savarsita fapta,nu s-au gasit urme se sange al victimei. Picaturi de sange,al victimei,gasindu-se pe holul scarii,in blocul unde locuia X.
In urma unui proces,X,este condamnat la 20 de ani inchisoare.

Era obligatorie efectuarea expertizei psihiatrice a lui X ?
Chiar daca,X,a fost obligat sa recunoasca o fapta ce nu a savarsit-o, procurorul, avea obligatia sa dovedeasca,la modul concret,ca X,este autorul ? Cum trebuia sa faca acest lucru ?
Procurorul,pentru a ajunge la concluzia ca X,este autorul,s-a ghidat pe declaratii ale mamei si susorii victimei si ale unchilor victimei,din care reiesea ca X,avea un comportament violent.

Ce ar trebui facut acum,pentru a se vedea daca X,a fost,ori nu a fost autorul ?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 11:31, 20 Septembrie 2010
Ghilimelele le-am vazut.

Sa stiti ca este foarte greu si pentru judecatori sa decida cum este corect si legal.
Avocatii pot influenta desfasurarea procesului...
Omorul este cea mai grava infractiune cu exceptia genocidului...unde de fapt este vorba tot de un omor dar la o scara mai mare...
Traficul de droguri in cantitati mici este doar o gluma fata de infractiunea de omor...(daca ar fi sa facem o ierarhie a infractiunilor...)

Cu stima,
avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ghilimelele le-am vazut.

Sa stiti ca este foarte greu si pentru judecatori sa decida cum este corect si legal.
Avocatii pot influenta desfasurarea procesului...
Omorul este cea mai grava infractiune cu exceptia genocidului...unde de fapt este vorba tot de un omor dar la o scara mai mare...
Traficul de droguri in cantitati mici este doar o gluma fata de infractiunea de omor...(daca ar fi sa facem o ierarhie a infractiunilor...)

Cu stima,
avocat Claudiu Lascoschi

Stiu,dar de acest articol,ce parere aveti ?

www.avocatnet.ro/content/con...
Cunoasteti ceva amanunte cu privire la acest judecator ?

[ link extern ]

Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
gigelas, utilizator
Au existat si vor mai exista fie simple erori judiciare,fie "erori voite".
Nicio transformare sociala,nu a venit de la sine,in sensul ca ce a fost astazi rau,maine ,prin schimbari sociale,a disparut.
Din nefericire,acesta este un pret pe care oamenii trebuie sa il suporte in mod injust si cu victime nevinovate.
Faptul ca monitorizati dvs sau altii astfel de situatii,nedorite,nu ajuta la nimic,chiar daca ele ar trebui sa ramana in constiinta umanitatii,ele,din nefericire raman doar"istorie"
Singura speranta este ca aceasta situatie,pe care unii o numesc "de tranzitie" va disparea in timp si ca vor fi cat mai putine victime.
Nu pot fi cinic si nici lipsit de un dram de omenie,dar acestea sunt realitatile,iar istoria este plina de nedreptati,de abuzuri,de vieti curmate prematur,dar mai ales,de victime nevinovate
Da, situatiile de acest gen sunt foarte complicate.

In general, trebuie ca oamenii sa plateasca oameni pentru a se ocupa de anumite probleme.
Sunt persoane care nu actioneaza decat in anumite conditii dar atunci cand actioneaza pot fi de neoprit.
Daca credeti ca cunoasteti persoane care sa fie de neoprit in aflarea adevarului si nimic nu le poate opri incercati sa le contactati pentru a se face tot posibilul pentru aflarea adevarului.
Nu ma refer la circuri mediatice, ci doar la aflarea adevarului...
Nu vreau circuri mediatice,ci,doar aflarea adevarului si raspunderea vinovatilor... Oricine ar fi ei,orice functie ar avea,orice "pile"ar avea...orice culoare politica ar avea !
Daca legea nu face nimic in acest sens,sigur,cineva o va face...poate D-zeu ? Oare,are aceasta putere asupra muritorilor ? Nu se vede inca...
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii dany1 dany1 NU STIU DACA CUNOASTETI CAZUL UNEI FETE DE 17 ANI, PE NUME MARTA CE ¨POSIBIL* A FOST OMORATA DE FOSTUL PRIETEN SI AL CARUI CADAVRU INCA NU A FOST DESCOPERIT, ... (vezi toată discuția)
Plangere privare libertate nejustificata dia2120 dia2120 am un frate care fost acuzat intr-un dosar penal pe baza unei plangeri mincinoase.ancheta s-a oprit deoarece s-a dovedit ca partea vatamata a mintit in ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa intr-un caz de crima lifestolen_21 lifestolen_21 Buna dimineata! Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find ... (vezi toată discuția)