avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... violenta intre copii la gradinita
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

violenta intre copii la gradinita

care este solutia legala de a rezolva urmatoarea problema; intr-o clasa cu 21 copii unul singur terorizeaza restul copiilor, ii bate, le vorbeste urat , ii scupa, ii musca, iar doamnelor educatoare li se adreseaza cu proasta, javra, etc.S-a discutat cu parintii si ei considera ca noi ceilalti parinti si doamnele educatoare avem "probleme la cap".De la inspectoratul scolar ni se spune ca nu se poate atinge nimeni de el.Cum putem rezolva pe cale legala acesta problema fiindca ne-am saturat sa avem copii batuti, scuipati , si sa nu putem face nimic.Precizez ca tatal este cadru militar si mama este infirmiera.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:49, 26 Februarie 2011
La inscrierea in gradinita parintii trebuie sa raspunda solicitarilor educatoarelor. Daca este un copil problema, poate fi ADHD - diagnostic pe care il pune doar medicul psihiatru- sau poate fi o crunta lipsa de educatie. Un copil care scuipa si vorbeste urat, nu este invatat de ADHD sa faca toate acestea. Ceilalti parinti pot sesiza directorul, ISJ-ul, iar acestia pot cere parintilor acelui copil o evaluare a starii de sanatate. ADHD se trateaza, acesta este cel mai important de retinut.
Nimeni nu este obligat sa suporte violentele la gradinita sau la scoala! Parintii trebuie sa-si asume responsabilitatea in privinta educatiei si sanatatii copilului. Depuneti sesizarile si vor fi obligati sa ia masuri.
Mai nou, parintii isi trimit copiii la scoala considerand ca tot ce tine de educatie trebuie sa faca profesorii. Nimic mai fals! Parintii sunt parinti, iar profesorii sunt profesori!
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
elena138, utilizator
pt elena138:ADHD ESTE O BOALA asa ca nu te poate invata ceva!!!nu cred ca problema este doar a copilului si a parintilor sai.Am si eu copil la gradinita si cunoastem de cata atentie beneficiaza din partea educatoarelor daca noi parintii
"uitam" sau nu putem sa fim "atenti" cu dumnealor asa ca sa spunem toate variantele ca sa fim corecti.Nu pot sa cred ca exista vreun parinte care sa incurajeze asemenea comportament.
Educatia se face in colaborare cu cadrele didactice cred ca de acolo le vine si numele profesiei:EDUCATOARE dar din pacate colaborarea este deficitara.As avea multe de adaugat pe aceasta tema dar nu cred ca voi revolutiona sistemul(DIN pacate)
dora_popa71 a scris:

pt elena138:ADHD ESTE O BOALA asa ca nu te poate invata ceva!!!nu cred ca problema este doar a copilului si a parintilor sai.Am si eu copil la gradinita si cunoastem de cata atentie beneficiaza din partea educatoarelor daca noi parintii
"uitam" sau nu putem sa fim "atenti" cu dumnealor asa ca sa spunem toate variantele ca sa fim corecti.Nu pot sa cred ca exista vreun parinte care sa incurajeze asemenea comportament.
Educatia se face in colaborare cu cadrele didactice cred ca de acolo le vine si numele profesiei:EDUCATOARE dar din pacate colaborarea este deficitara.As avea multe de adaugat pe aceasta tema dar nu cred ca voi revolutiona sistemul(DIN pacate)


Moda aceasta de a discredita profesorii si de a spune ca doar pe cadouri se acorda grija, este deja cunoscuta. Stimata doamna, chiar este doar problema parintilor acelui copil!
ADHD este o boala care se trateaza, stimata doamna! Trebuie doar ca parintii sa faca ceea ce trebuie, pentru ca nu e nimeni obligat sa suporte mizeriile celor care se declara "parinti care nu au ce le face copiilor".
Cat de surprinsa sunteti daca va spun ca exista, realmente, parinti care nu iau nicio masura cu copiii lor?! Daca dv. sunteti un om educat, nu inseamna ca toata lumea este. Daca dv. considerati ca exista persoane care au efectiv ceva cu cineva, este doar problema dv.
In fine, boala este boala, dar comportamentul acestui copil tine de educatie. Repet: boala nu-l face sa scuipe si sa loveasca, ci doar are deficit de atentie si este mai tot timpul agitat (nu agresiv!). De la una la alta e cale lunga!
PS Vad ca sunteti cadru medical, ar trebui sa stiti ceva despre acest diagnostic. Cel putin din curiozitate.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
elena138, utilizator
Parerea mea, pe care o repet, este ca parintii acelui copil au nevoie de o "supernanny" si vor constata ca acel copil nu are nici o ADHD...
Stimata d-na ,ma simt obligata sa va raspund pentru ca sutetu subiectiva in privinta colegilor d-voastra:eu am facut referire la modul general,nu am discreditat pe nimeni(o sa observati daca recititi mesajul cu atentie),dar stiti cum se spune "cine se scuza se acuza".Din pacate metoda amintita de mine se practica si inca cu "succes" si sa stiti ca foarte multi parinti afirma aceasta situatie dar nimeni nu are curajil sa o spuna pe fata pentru ca ar avea de suferit copilul.Vreti sa spuneti ca nu stiti de practica aceasta sau nu vreti sa stiti?!Dar sa fiu bine inteleasa nu spun ca toate cadrele didactice sunt la fel:cunosc si oameni plini de daruire care isi fac foarte bine meseria de cadru didactic si cu foarte multa pasiune si va rog sa ma credeti se vede diferenta intre cele doua categorii.Nu pot sa fiu de acord cu acest "stil"-conditionarea,chiar tacita- nici in alte domenii(sanatate,vama ,administratie,domenii private chiar s.a.m.d) cu atat mai putin cand vorbim despre formarea unor copii.
pot sa fiu de acord cu d-voastra ca boala (daca este copilul diagnosticat ci ADHD) nu afecteaza comportamentul ci reprezinta ,in primul rand deficit de atentie si alte simptome dar trebuie diagnosticat de specialist.D-voastra v-ati exprimat in mesajul initial, va citez "ADHD nu invata".Nu cred ca ceea ce v-am scris eu ca raspuns sa fi lasat sa se inteleaga ca nu cunosc explcatia acestui diagnostic,dar nu am raspuns mesajului d-voastra ca sa ne aducem ofense -pur si simplu fiecare dintre noi are dreptul sa isi exprime opinia personala ,dar din moment ce nu putem dialoga civilizat cred ca ESTE O PROBLEMA?!
NU SCUZ PARINTII IN CAUZA dar consider ca si profesionalismul cadrelor didactice in cauza poate fi pus sub semnul intrebarii.Eu stiu ca ar fi avut parghiile legale necesare pentru a pune capat acestei situatii deranjante pentru ceilalti copii din grupa respectiva,ca sa nu mai spunem de psihologul gradinitei care cred ca ar fi trebuit abordat(noi avem la gradinita si stand in preajma lor ,chiar si o ora isi da seama daca este o stuatie patologica sau nu).

Alte discuții în legătură

Invatamant (probleme cu invatatoarea) ContSters172400 ContSters172400 Buna seara, Este ok daca ascund un reportofon in ghiozdanul copilului (fara stirea lui) ca sa aflu ce se intampla cu adevarat in clasa? Copilul meu, care ... (vezi toată discuția)
Elev cu adhd repetent la purtare danastreza danastreza Mi-au lasat copilul cu ADHD repetent la purtare pe motiv ca refuza sarcinile scolare si nu sta docil in banca !Ce sa fac??? (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)