avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata?
Cel mai recent răspuns: daria_ramona2006 , utilizator 11:51, 31 Mai 2015
as mai avea o intrebare , va rog sa imi spuneti daca pot parasi tara fara accordul tatalui si pentru ce perioada ? mentionez ca el are dreptul la vizita o data la 2 saptaman
dvs puteti iesi din tara cu minora fara acordul tatalui, cu pasaport pt fetita si hotararea de divort.
evitati sa plecati in perioada in care tatal are dreptul la vizita, va poate face plangere penala. daca se rateaza o vizita, nu e mare lucru.. dar nu mai multe.
Daca imobilul pe care il aveti de partajat, nu este comod partajabil, el va fi atribuit in natura unui dintre cei doi soti, urmand ca acesta sa -i achite celuilalt coproprietar contravaloarea cotei sale printr-o suma denumita "sulta"
Faptul ca aveti incredintat copilul spre crestere si educare poate fi un argument pentru atribuirea imobilului in natura catre dvs., insa cu obligarea la plata sultei asa cum am aratat mai sus.
Taxa de timbru pentru partaj este de 3% din valoarea masei partajabile.
Angajati avocat.
va multumesc ! si o ultima intrebare : daca el momentan nu are servici si totusi la tribunal s-a hotarat ca sa e stabileasca pensia alimentara in functie de salariul minim pe economie (asta pana isi gaseste servici) - acest salar minim cat este 600 ron sau 720 ron? si va fi 25 la suta din el , nu? va multumesc anticipat !
Salariul minim pe economie este de 600 lei, iar pensia la care este obligat este de 25 % din cei 600 de lei.

Alte discuții în legătură

Partajul si copilul jericho jericho Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil. Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)
Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere savinermia savinermia Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor? -act care se poate ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort gabytza07 gabytza07 situatia mea este urmatoarea, in caz de divort as dor sa stiu ce se intampla cu casa in care am stat pe durata casniciei, banii din banca(o suma ... (vezi toată discuția)