avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata?
Cel mai recent răspuns: daria_ramona2006 , utilizator 11:51, 31 Mai 2015
Nu, nu are dreptul asupra bunurilor dvs. pentru ca ele sunt si raman bunurile dvs. proprii indiferent de numarul anilor de casnicie.
Se partajeaza astfel numai bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei adica bunurile comune.
va multumesc din suflet
am o intrebare va rog frumos sa imi spuneti daca tatal copilului care are drept de vizita asupra minorei pe care o am incredintata nu a inceput deloc sa plateasca din pensia alimentara care i-a fost stabilita , daca eu pot sa nu ii dau fata sa o ia cand are el dreptul la vizita pana cand nu incepe sa plateasca avand in vedere cum am zis mai sus ca nu a platit deloc pana acum.va multumesc.
Chiar daca tatal nu a inceput sa plateasca pensia de intretinere in favoarea minorului, nu va sfatuiesc sa-i ingraditi acestuia dreptul de vizita stabilit prin hotararea judecatoreasca pentru ca acesta ar putea formula impotriva dvs. o plangere penala intemeiata pe disp.art.307al.2 c.pen.-nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Pentru neplata pensiei de intretinere , aveti posibilitatea sa formulati plangere penala intemeiata pe disp art.305 al. lit c) c.pen-abndonul de familie, dar nu sa conditionati vizita minorului de plata pensiei de intretinere.;)
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna ziua si la multi ani si un an nou mai bun; mai am si eu 2 intrebari daca o sa puteti sa imi raspundeti; sunt divortata definitiv din 27 septembrie 2010 si am impreuna cu fostul sot o garsoniera dar eu locuiesc in alta parte si el in ea ;a schimbat yala la usa ca sa nu mai pot eu intra in garsoniera , ce pot sa fac? si a doua intrebare este ca in afara de ziua in care trebuie sa ma sune fostul sot ca sa ii dau fata sa o ia el ma mai suna si in alte zile si imi vorbeste urat la telefon si ma insulta si ma deranjeaza, ce masuri pot sa iau in aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Partajul si copilul jericho jericho Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil. Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)
Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere savinermia savinermia Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor? -act care se poate ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort gabytza07 gabytza07 situatia mea este urmatoarea, in caz de divort as dor sa stiu ce se intampla cu casa in care am stat pe durata casniciei, banii din banca(o suma ... (vezi toată discuția)