avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general se mai plateste comision 0.75% la ITM?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se mai plateste comision 0.75% la ITM?

carnetele de munca au fost scanate si arhivate,in acest moment se afla la sediul firmei.se mai plateste acel comision de 0.75%?
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 19:33, 11 Octombrie 2010

Atunci cum explicati asta:

ORDINUL Nr. 747/13.12.1999
pentru aprobarea Normelor privind incasarea, evidenta si modul de utilizare a sumelor provenite din comisionul incasat de inspectoratele teritoriale de munca si de directiile generale de munca si protectie sociala, potrivit art. 12 din Legea nr. 130/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, a Procedurii de inregistrare a contractelor individuale de munca si a modului de tinere a evidentei muncii prestate de salariatii angajatorilor prevazuti la art. 8 din Legea nr. 130/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si de inregistrare si evidenta a conventiilor civile de prestari de servicii

Ministrul muncii si protectiei sociale,
In temeiul prevederilor art. 4 din Hotararea Guvernului nr. 935/1999 privind stabilirea conditiilor in care pot presta munca persoanele care nu incheie contracte individuale de munca si modul de utilizare a sumelor reprezentand comisionul perceput de inspectoratele teritoriale de munca, respectiv de directiile generale de munca si protectie sociala , ale art. 3 pct. V lit. d) si ale art. 7 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 188/1999 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, cu modificarile si completarile ulterioare,
emite urmatorul ordin:
NORME
A. Inspectia Muncii
I. Incasarea comisionului
1. In baza prevederilor art. 12 alin. (1) din Legea nr. 130/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru pastrarea si completarea carnetelor de munca, pentru verificarea si certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate se percepe un comision de inspectoratele teritoriale de munca, astfel:
a) 0,75% din fondul lunar de salarii angajatorilor carora le pastreaza si le completeaza carnetele de munca:
b) 0,25% din fondul lunar de salarii angajatorilor carora le presteaza serviciile constand in verificarea si certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate de catre acestia in carnetele de munca ale salariatilor.
2. Plata comisionului se va efectua pana la sfarsitul lunii urmatoare celei pentru care este datorat, in contul inspectoratelor teritoriale de munca.
3. Sumele reprezentand comisionul se gestioneaza de Inspectia Muncii in regim extrabugetar si se utilizeaza pentru cheltuieli curente si de capital, iar soldul ramas la finele anului se reporteaza in anul urmator cu aceiasi destinatie.
4. Sumele incasate de comisionul prevazut la pct. 1 se administreaza de Inspectia Muncii in regim extrabugetar, potrivit art. 70 alin. (1) lit. b) si art. 73 alin. (2) din Legea finantelor publice nr. 72/1996.
5. Sumele reprezentand comisionul se pastreaza la trezoreria statului si sunt purtatoare de dobanda. Cu dobanda incasata de la trezoreria statului se majoreaza in mod corespunzator veniturile
.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
Intrebati Guvernul care a dat dispozitie ca toate contributiile catre stat sa fie virate la Ministerul de Finante ... acest ordin in prezent nu-si mai gaseste aplicabilitate.

Cred ca este mult mai bine daca veniti cu date actualizate si nu cu cele de acum cativa ani ... din pacate, adevarul este asa cum l-am postat .
Domnule Freeelis, cu tot respectul, eu v-am adus ca argument o baza lagala, un ordin care nu a fost abrogat, ceea ce inseamna ca este in vigoare si dupa cate stiu eu insemna ca acesta se respecta.
Intreb acum, aveti si dumneavoastra o baza lagala sa sustineti ceea ce afirmati in legatura cu virarea comisionului catre finante?
Baza legala invocata de dvs nu isi mai are aplicabilitate, exista circulara de la Finante prin care toti banii sunt virati la bugetatul de stat .

Vedeti mesajul postat de dvs in legatura cu finantarea ITM-urilor.... Citez : “Toate veniturile pe care instituţia le realiza, se virau în bugetul propriu. Acum merg la cel de stat ”, a declarat Simona Dumitraşcu, director adjunct al ITM Gorj".
Buna seara. daca pentru dumneavoastra o baza legala cade pe planul secund, primand o circulara (fara sa puteti sa o postati sau sa o exemplificati).................eu ma retrag de la discutie...........fara comentarii........
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea aprobarii pastrarii carnetelor de munca g.iancu g.iancu In legea 130/1999 scrie ca unii angajatori (deci cu titlul de exceptie) pot pastra carnetele de munca la solicitarea acestora, (scrisa, verbala nu se stie ) ... (vezi toată discuția)
Declaratie itm Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata in Monitorul ... (vezi toată discuția)
Comision itm loredanaelena loredanaelena va rog sa-mi spuneti care e baza legala prin care itm impune firmelor sa plateasca comisionu de 0.75% ptr luna ian, din moment ce cartile de munca au fost la ... (vezi toată discuția)