avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare locuinta cu chirie de la ANL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare locuinta cu chirie de la ANL

Locuiesc intr-un apartament cu chirie de la ANL si am inteles ca dupa 5 ani se poate cumpara. Problema mea este urmataorea: dosarul de inchiriere a fost facut pe numele meu dar au fost luate in calcul si datele sotului si ale copilului minor, este vorba de un apartament cu 3 camere. Intre timp s-a pronuntat divortul si in locuinta ANL am ramas eu si copilul. Nu stiu daca se mai face o noua evaluare a dosarului...sau daca
mai am posibilitatea sa achizitionez acest apartament? Sau mi se da o alta optiune?
Cel mai recent răspuns: marcumc , utilizator 01:36, 3 Mai 2009
Buna ziua,am si eu o mare nelamuriere si sper sa pot afla raspunsuri aici. Si eu locuiesc intr-un bloc ANL , acest bloc nu a fost construit de catre ANL ci doar renovat, blocul este prevazut cu centrala, care nu a functionat optim inca de la inceput, acum ni s-a transmis de catre consiliul local ca noi locatarii daca dorim putem renunta la centrala de bloc si sa ne instalam centrale de apartament. Este posibil acest lucru noi fiind totusi chiriasi? Apartamentele se vor scoate la vanzare ma intreb este oare normal sa aiba acelasi pret ca si un apartament construit efectiv de la fundatie? In cazul in care nu dispunem de banii necesari cumpararii apartamentului consiliul local ne poate evacua din apartamente sau putem ramane in continuare chiriasi., si mai ales cum si cine va stabilii pretul chiriei. Va multumesc
Depinde de contracte si de legile aplicabile, hotararile locale etc. cat mai puteti sta acolo si in ce conditii.
referitor la pret, nu inteleg, cum adica la acelasi pret ca blocurile construite de la fundatie? Pai blocul dv. nu are fundatie, nu e construit in intregime? E incompleta constructia lui?
Ca daca e completa, ce mai conteaza cine l-a facut, platiti pretul intreg actualului proprietar...
Sau poate n-am inteles eu punbctul dv. de vedere... :-/
Buna, cand spuneam ca nu mi se pare corect sa aiba acelasi pret cu un apartament construit de la fundatie ma refeream la faptul ca acest bloc a fost construit undeva prin 197....nu a mai fost locuit multi ani fiind devastat apoi a fost lasat in paragina si in 2002 l-a renovat ANL-ul. Oalta intrebare pe care doresc sa vi-o pun: daca noi chiriasii nu suntem multumiti de evaluarea facuta de primarie putem sa ne angajam propiul evaluator, va fi acesta luat in considerare de oficialitati?
Sau de exemplu daca doresc sa-l cumpar dar nu dispun de banii necesari, iar deocamdata banca nu-mi acorda creditul pentru cumpararea aprtamentului il pot cumpara la anul ?
Doamna, evaluarile acestea se fac dupa anumite acte normative, locale sau nu. Vedeti caror acte se supune blocul in care stati, v-am spus... Fara asta... :(
Conform unora dintre acte, din momentul in care solicitati cumpararea apartamentului puteti avea un ragz de un an ca sa va faceti creditul... Cred ca puteti plati in rate direct la ei parca...
In concluzie, vedeti ce scrie in contractul dv. de inchiriere, care sunt legile aplicabile si intrebati si modul de calcul al pretului la o eventuala vanzare.
Nu am date suficiente sa va dau un raspuns.
Buna ziua,
subiectul revine in actualitate, se pare. Marti, 28 aprilie 2009 a avut loc o sedinta de guvern: "Persoanele care stau in chirie de trei ani intr-o locuinta ANL au dreptul sa o cumpere, anunta inca de marti premierul Emil Boc."

normele metodologice de aplicare a Legii nr.152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, a caror modificare si completare a fost aprobata in sedinta Guvernului de miercuri, 13 februarie 2008, spun, printre altele:
"Aceste locuinte se pot vinde la solicitarea tinerilor care sunt titulari de contract de inchiriere, cu respectarea urmatoarelor conditii: [...] venitul mediu pe membru de familie la data vanzarii al titularului contractului de inchiriere a locuintei sa nu depaseasca cu 100% salariul mediu brut pe economie."

intrebarea mea este urmatoarea: sunt necasatorita, fara persoane in intretinere si sunt titular de contrat de inchiriere a unei locuinte construite prin anl incheiat de mai mult de 3 ani. sunt interesata sa o cumpar. insa, nu mai obtin nici un venit salarial pe teritoriul Romaniei, fiind angajata in prezent de o institutie europeana in Luxembourg. venitul meu actual, salarial, depaseste plafonul de mai sus.
indeplinesc conditia de mai sus pentru a putea cumpara locuinta? se ia in considerare venitul salarial din strainatate?

va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinte anl cu chirie, ce se intampla in caz de divort? kirakiralina kirakiralina Am primit prin ANL o locuinta cu chirie, pt tineri pana in 35 de ani. Titularul contractului de inchiriere sunt eu, sotul e trecut la membrii familiei care ... (vezi toată discuția)
Locuinta anl si mostenire casa. Cristian Bebe Cristian Bebe Buna ziua , As dori sa va adresez 2 intrebari si sper sa pot primi si raspuns, dar intai sa va povestesc pe scurt despre ce este vorba. O persoana ( X ) ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori aly.ionel aly.ionel Buna ziua. Sunt insurat de 7 ani si am o fetita de 5 ani. Acum 2 luni am primit o locuinta ANL, la care sotia este titular de contract. Acum 1 luna am deschis ... (vezi toată discuția)