avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă ANTIPROSTITUTIE
Discuție deschisă în Discuţia la modă

ANTIPROSTITUTIE

Deseori în mass-media românească au fost semnalate sechestrări, violuri, ucideri de prostituate. Descrise cu lux de amănunte, acestea au reusit să arate mizeria morală si fizică în care trăiesc majoritatea prostituatelor. Cu dibăcie, diverse centre de influentă încearcă să inducă ideea că solutia tuturor problemelor generate de prostitutie este legalizarea acesteia, si nu combaterea ei prin diverse moduri.
Legalizarea bordelurilor nu elimină prostitutia ilegală si traficul de femei, ci doar duce la dezvoltarea fenomenului prostitutiei dându-i-se acestuia o acoperire legală. La umbra bordelurilor prostitutia ilegală va prolifera. Însăsi activitatea din incinta bordelurilor va avea un caracter ilicit, plecând de la evitarea plătii impozitelor, exploatarea violentă a femeilor de către pesti si clienti, până la realizarea unor materiale compromitătoare pentru oamenii influenti, care pot fi folosite în actiuni de santaj.
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 01:12, 24 Decembrie 2010
alvarolipo a scris:

Fisa postului: "tehnocrat de dragostea prefacute"

:happy:
geniala abordarea dumneavoastra;)

Propun, pentru a exista un control mult mai riguros bineinteles, ca aceasta activitate economica ca fie in subordinea statului, adica toate incasarile obtinute din aceasta sa faca venit la bugetul de stat.
Ce rost are sa ne complicam cu legalizare si apoi impozitarea acesteia, sa executam silit prostituata de la coltul strazii pentru ca nu si-a platit impozitul pe profit, sa marim aparatul administratiei finantelor publice prin angajarea de inspectori fiscali de bordeluri, sa trebuiasca sa platim cursuri de perfectionare pentru inspectorii de la protectia consumatorilor... cand putem foarte bine sa mergem mai departe si sa legiferam ca statul are monopol asupra acestei activitati.
Astfel, asa cum institutiile statului presteaza anumite servicii pentru care se percep taxe, la fel se poate proceda cu si serviiciile de "dragoste prefacuta"

Acum, vorbind serios, nu prea exista hotarari judecatoresti de condamnare pe art. 326 Cod penal.
A... cat pe ce sa uit, sa va spun ultima "tendinta" in materie, amenzile contraventionale ale prostituatelor se transforma in munca in folosul comunitatii :D (desi, in anumite opinii, ele presteaza deja tot o munca in folosul comunitatii :D
eumarian a scris:

N-am inteles ce inseamna "controlat" si daca statul va controla mai bine dupa dezincriminare decat pedepseste acum cand e incriminata :-/

In legatura cu cetatenii, nimeni nu traieste pentru statistici, exista opinii diferite si fiecare are o imagine a societatii in care vrea sa traiasca. La fel cum incercarea de dezincriminare a incestului a fost ingropata la proteste, asa se poate intampla si in acest caz, nu? "Interese politice" inseamna de obicei castigarea de voturi si nu e ceva rau, daca reflecta dorinta societatii. Problema e ca societatea nu prea e de acord si totusi unii vor sa dezincrimineze :foottap:

In opinia mea, avantajele fiind neclare si pedepsele oricum lax aplicate, avem un modus vivendi pe care ar fi hazardat sa-l schimbam.

@dl. Lascoschi
Daca deveniti senator si reprezentati un colegiu rural de munte, veti vota ce doresc constituentii (incriminare) sau ce credeti ca e mai bine (dezincriminare)?

Sunt de fapt doua aspecte.
1.Legalizarea prostitutiei ar aduce si bani la buget.Amenzile nu le vor plati si munca in folosul comunitatii imi pare o aiureala in acest caz.Eu nu cred ca vor munci...

2.Diminuarea traficului de persoane.Proxenetii profita de faptul ca ele nu pot lucra legal.Si le iau taxe de protectie.
Proxenetii dau si ei mai departe...
Cine nu da este arestat.
Eliminarea taxei de protectie catre proxeneti nu se poate face daca nu exista o protectie legala efectiva.
Ar cadea si spaga odata cu legalizarea prostitutiei deoarece cu siguranta ca daca va exista protectie juridica exercitarea de constrangeri nu va mai avea acelasi succes.
Prin urmare, taxe se platesc oricum doar ca nu le incaseaza statul...
"[b@dl. Lascoschi
Daca deveniti senator si reprezentati un colegiu rural de munte, veti vota ce doresc constituentii (incriminare) sau ce credeti ca e mai bine (dezincriminare)? "

Dnul. eumarian,

Cu tot respectul si admiratia ce va port, pentru bunele si interesantele dvs.postari,sper ca nu ati scris " intr-un ceas rau ";) citarea de mai sus.:O

Doamne fereste sa se ingroase rindul celor din senat care vizioneaza filme x in fotolii confortabile,pe banii nostrii.

Domnule Lascoschi,care este secretul dvs.de a vedea totul in ROZ ,cind este atit de ALBASTRA ?:magic:
Daca exista vointa politica se poate realiza acest lucru.
Acest fenomen va exista intotdeauna.
Daca nu poate fi eradicat si este imposibil asa ceva mai bine sa fie legalizat.
Problema cu coruptia imi pare ca trebuie rezolvata.
Am inteles punctul dumneavoastra de vedere =D>

Exista persoane care nu sunt confortabile moral si e dreptul lor. In Romania inca se strang maicute sa protesteze pe trotuar cand se lanseaza reviste deocheate si discutia cu incestul din 2009 s-a purtat in toate bisericile. Este un subiect prea incarcat pentru a-l transa altfel decat politic (adica prin vot).

@SILVANAA90
Si meseria de parlamentar va exista intotdeauna :)). E si un anumit sadism democratic in a obliga parlamentarii sa-si inregistreze toate plenurile si apoi a se oripila cand se scarpina in nas. Doar n-o sa planteze rasaduri de flori in salopete sa vada reporterii ca ei asuda. Omul a gresit, dar v-ar placea sa aveti o camera fixata pe monitor cand va plimbati pe Internet?

Eu simpatizez feminismul, dar nu vad la ce va referiti cu postarea de mai jos, cine a scris ceva sexist aici? Traficantii de persoane / pestii nu respecta egalitatea de sanse, femeile fiind mai usor de controlat prin violenta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
eumarian, utilizator

Alte discuții în legătură

Infractiunea de trafic de persoane prin metoda lover boy CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza daca are cineva practica judiciara cu privire la infractiunea de trafic de persoane prin asa zisa metoda lover boy. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Prostitutie denisache denisache buna , am un frate de 21 de ani , si tin foarte mult la el si vreau sa ma interesez de mai multe aspecte ...de cateva luni el a intalnit o fata majora care ... (vezi toată discuția)