avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plafon tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plafon tva

Buna seara!

O firma infiintata din mai care nu a optat pentru Tva, cum va calcula plafonul? Adica 35.000 euro sau imparte suma aceasta pe luni? Ce curs foloseste?Cifra de afaceri semnifica clasa 7?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: claudiaP , utilizator 17:45, 4 Ianuarie 2011
Pentrucalculul plafonului, fiindca daca as calcula din iunie as mai avea putin pana ating aest plafon.
Daca in cursul unui an calendaristic, acest plafon este depasit, firma respectiva trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA in termen de 10 zile de la data depasirii plafonului, respectiv din prima zi a lunii calendaristice urmatoare celei in care plafonul a fost depasit
Cifra de afacere sa nu depaseasca 35.000 euro in lei 119.000 lei.Cursul de la data aderarii Romaniei in UE 1 euro=3.3817 lei -Art.152 alin.1 din CF si pct 61 alin.1 din Norme CF.Se rotunjeste la urmatoarea mie.
Cifra de afaceri reprezinta totalitatea veniturilor din exploatare,valoare fara tva.
Va multumesc mult!

In anul urmator calculez de la 0, adica nu tin cont de cifra din anul precedent.Am inteles bine?
claudiaP a scris:

Spuneti-mi, va rog, daca firma este deschisa din mai, dar venituri realizeaza din iunie, cum calculez ca si nr de luni, din mai sau din iunie?



Am sunat astazi la Finante Iasi si mi s-a spus ca voi calcula cifra de afaceri astfel?: impart cei 35.000 euro la 12 luni si inmultesc cu nr de luni din ziua infiintarii, adica din mai.

Alte discuții în legătură

Firma neplatitoare de tva infiintata in luna noiembrie mansu mansu Buna ziua, Infiintez luna asta o firma neplatitoare de tva si cu 3% impozit pe cifra de afaceri. Stiu ca plafonul de cifra de afaceri pt firmele ... (vezi toată discuția)
Platitor tva adytz_1979 adytz_1979 Salutare, poate cineva sa-mi spuna la ce curs se calculeaza cei 35.000 euro dupa care se trece automat din neplatitor de TVA la platitor? Si eventual ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala. tva irbo irbo buna ziua. am o ii infiintata in mai 2010. va rog spuneti-mi si mie cum se calculeaza plafonul pt plata tva si eventual si baza legala. -devin platitor de ... (vezi toată discuția)