avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... DEFINITIVAT 2010
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

DEFINITIVAT 2010

Am deschis acest topic pentru cei care dau examenul de definitivat in noiembrie 2010 si nu stiu la ce sa se astepte...astept ganduri, impresii si sfaturi de la cei care au mai trecut prin acest examen
Cel mai recent răspuns: geo26 , utilizator 09:58, 5 Martie 2011

Ar fi interesanta introducerea unor testari pemanente, nu doar obligativitatea de a participa la cursuri formale de pregatire profesionala.
Parerea mea este de asemenea ca examenul de def trebuie sustinut la 3 materii si nu 5 ca doar un avocat bun ( de altfel orice expert, din orice domeniu) se specializeaza pe un domeniu, nu pe 5.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
SCA DARVIN, Avocat
una peste alta,
in ce ma priveste, imi dau seama ca ma plang degeaba. daca e sa pic, si sa zicem ca pe urmatorul il iau, e ca si cum tot ce spun acum nu are valoare. adica, de ce voi fi luat examentul atunci si nu acum? pt ca acum sunt mai putin pregatita. punct.

problema noastra e ca de cele mai multe ori nu avem cum sa stim cam ce efort trebuie sa depunem pt a promova examenul din prima. daca ai picat, atunci impingi limita mai departe. ca intr-un joc de arcada. iti joci vietile pana la Game Over :)
Adevar graiesti tu acolo am intalnit si eu in practica tot felul de minunati dar incearca sa te mai cenzurezi si tu =D>
aha, vezi ca n-ai decat 3 fise pentru jocul asta:))
ai dreptate cu specializarea.
eu am facut practica pe proprietate intelectuala, materie care s-a dat prin 2009, iar acum nu se mai da. imi pare rau, dar eu pe legea 10 nu am fost in nici un dosar.
e aiurea sa se dea tematica inainte cu doua luni de examen sau chiar cu o luna. am vazut ca au adaugat dreptul financiar acum o luna. adica cel care a facut practica pe financiar, vazand ca materia lui nu se da la def, s-a apucat sa se pregateasca pt altceva.
cazul meu, a trebuit sa aleg muncii si familiei. poate ca profesorul care va corecta pleaca de la ideea ca am ales materia lui pt ca e mai "usoara" si se gandeste sa imi faca viata mai grea. or, eu nu am de ales, din moment ce materia pe care am facut practica nu se mai da. oricum, sunt in dezavantaj pt ca nu am practicat pe muncii si pe familiei, deci examenul asta nu e relevant prin prisma a ceea ce stim sa facem.
total aiurea.

Alte discuții în legătură

Ganduri despre admitere, definitivat si profesia de avocat, barou si inppa. dan_cdp dan_cdp Intr-adevar, examenul de admitere in avocatura, in Bucuresti, are uimitor de multi candidati admisi. Cred, din ce in ce mai mult, ca examenul de admitere in ... (vezi toată discuția)
Definitivare sesiunea noiembrie 2009 Vasile Alexandru Vasile Alexandru ce se stie despre examenul care tocmai s-a terminat? rezultate, pareri, opinii............. am inteles ca a fost draconic de aceasta data... nu m-ar mira sa ... (vezi toată discuția)
Inppa ContSters1221 ContSters1221 Am cautat pe acest forum si nu am gasit informatii utile despre Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor. Am incercat si pe situl lor, ... (vezi toată discuția)