Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Oricat v-ati chinui dupa parerea mea nu veti reusi sa obtineti o majorare a pretului de la cumparator,
ANAF si-au dat seama de oportunitatea existenta in legislatie si anume aceea de a incasa TVA de la persoane fizice. Insa strict formal aceasta posibilitate exista si anul trecut.Doar ca ANAF-ul nu si-a dat seama de ea decat acum.
Prin urmare, daca ati fi apelat la un consultant bun la momentul redactarii contractului poate v-ar fi spus ce prevede legislatia in legatura cu aceasta chestiune.
Tratarea unei persoane fizice ca persoana impozabila nu este o noutate aparuta de anul acesta. Pur si simplu inca de la adoptarea Codului Fiscal(anul 2004), orice persoana(fizica sau juridica) care intentiona sa realizeze activitati economice devenea subiect al impozitarii dpdv al TVA. DECI NICI O NOUTATE. Realizati activitati economice( astfel cum acestea au fost intotdeauna definite de codul fiscal) atunci trebuie sa va inregistrati ca platitor de TVA daca depasiti plafonul( initial 2 mld iar acum 35.000 euro).
Imi pare rau, eu consider discutia incheiata, si nu pentru ca m-am suparat pe dvs, ci pentru ca ( va parafrazez ) "spuneti aberatii".
ce chestie, credeam ca investitia se face cand platesti. Sa inteleg ca apartamentul dvs. nu a fost inca platit, ci va fi platit... cand il veti vinde ?
nici un cetatean nu este obligat sa isi aranjeze afacerile in asa fel incat sa datoreze maximul de taxe.
Pe de alta parte, ca o surpriza, am platit ( si primit ) consultanta inainte de a incepe. Am si o factura care demonstreaza asta. Nu mi s-a recomandat sa investesc ca firma. Stiti de ce ? 1. taxe mai mari
2. procedura extrem de complicata si costisitoare necesara pentru a trece apartamentele mele pe persoana fizica odata ce se termina constructia.
Sunt dispus sa accept o demonstratie. Demonstrati-mi ca era mai profitabil. "Mai sigur" este ceva fara sens venind din partea cuiva care considera volatilitatea legislatiei ca fiind o normalitate.
Din momentul investitiei ( care, desi, in mod stupefiant, d-ra Andreea sustine ca ar fi momentul cand voi semna contractul de v-c, este de fapt momentul cand am inceput sa platesc ) pana in prezent, eu am platit taxe la toate materialele si manopera contractate. Conform legii, trebuie sa am dreptul sa le recuperez.