Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
AM fost chemati de proprietar in legatura cu TVA-ul. A spus ca nu e nimic sigur si, sa mai asteptam. Ca a vrut sa se treaca drept persoana platitoare de TVA, dar ia-u cerut diploma?Interesant. Si, mai spun, ca nu au stiu nimic? Totusi, legea a fost semnata pe 2007, in decembrie, nu?
Nu a fost gandita ca o investitie. Si daca ar fi fost, probabil ca tot pe persoana fizica as fi facut totul, din moment ce la data respectiva legislatia nu ma obliga sa fiu societate comerciala pentru asta.
Este suficienta birocratie si asa; nu am nevoie ( si nici timp ) de administrarea unei firme.
Pe de alta parte, experienta mea in constructii era zero, asa ca am preferat sa angajez, in calitate de persoana fizica, un antreprenor general care sa se ocupe de tot. In acest fel am reusit si sa imi pastrez serviciul actual.
Daca as fi facut un srl, apartamentele mele ar fi fost pe firma, ceea ce nu doream.
As fi putut obtine un pret mult mai bun pentru apartamentele vandute, sunt de acord, insa in acel caz nu as mai fi avut posibilitatea sa imi aleg cumparatorii - toti familii tinere, cu copii mici.
Am vandut apartamentele la preturi mai mici decat in blocurile comuniste de vizavi, dar cati se pot lauda cu posibilitatea de a-si alege vecinii ? :)
Una peste alta, sunt convins ca vor fi multe solutii de a evita plata acestui tva, atata timp cat este, in cazul meu, o taxa dublata.
Nu sunt absolut nici un moment de acord cu ideea ca ar trebui sa il impun cumparatorilor; nici ei nu au nici o vina pentru haosul care exista la nivelul ministerului de finante.