avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general asociere fara personalitate juridica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

asociere fara personalitate juridica

Buna ziua,
Daca ma poate lamuri cineva cu urmatoarea problema:

O persoana este asociata intr-o societate civila profesionala(asoiere fara personalitate juridica).
Societatea civila profesionala este inregistrata la Organismul Profesional corespunzator,are CIF,reg.de incasari si plati,reg.inventar,etc.
Aceasta depune anual declaratia 204(pt.asocieri fara personalitate juridica) in care enumera toti asociatii cu veniturile obtinute si declaratia 200.

Intrebare:

Persoanele care sunt asociate ce obligatii au? Trebuie sa aiba si ele reg.de incasari si plati,reg.inventar,etc. pt.aceasta asociere?
Mentionez ca aceste persoane practica si in mod individual profesia liberala pt.care sunt autorizati si pt,aceasta au registrele enumerate mai sus.
Sper ca m-ati inteles si le multumesc tuturor care imi vor da un raspuns.:slap:
Cel mai recent răspuns: dn_amariei , utilizator 10:28, 10 Mai 2011
buna ziua,
am urmarit subiectul privind asocierea fara personalitate juridica si mi-a fost de un real ajutor. ma pregatesc pentru a infiinta o societate civila profesionala de psihologie, ca si in cazul de mai sus. in cadrul societatii voi activa eu si sotia mea. mentionez ca sotia mea este angajata si in alt loc. as dori sa-mi confirmati daca am inteles bine procedurile in ceea ce priveste declaratiile la ANAF. astfel voi depune:
1. declaratie 010 de inregistrare fiscala a societatii civile,
2. declaratie 223 privind veniturile estimate pe societate (total),
3. declaratie 220 privind venitul estimat al fiecarui membru al societatii (fiecare isi depune declaratia proprie, asadar 2x220),
4.declaratie 204 privind venitul anual realizat de societate (total) si
5. declaratie 200 privind venitul anual realizat de catre fiecare membru al societatii (de asemenea individual deci 2x200)

eu nefiind angajat in alt loc, voi fi obligat sa depun si declaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale. cu privire la acest aspect, in actul de constituire al societatii civile profesionale, veniturile au fost distribuite 99% in favoarea sotiei si 1% in favoarea mea deoarece fiind deja angajata in alt loc nu e obligata sa plateasca inca o data contributiile la asigurarile sociale, iar eu, avnad venitul corespunzator acelui 1%, voi plati in raport cu salariul minim pe economie. as vrea sa aflu daca mi-a scapat ceva sau daca am gresit in cele de mai sus.

o alta intrebare ar fi legata de venitul net si castigul net. venitul net reprezinta venitul brut-deduceri, iar castigul net reprezinta venitul net-16%-6,5%. in cazul in care doresc sa aplic in viitor pentru un credit, va fi luat in considerare venitul net sau castigul net?
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 204 ANAMARIA11 ANAMARIA11 cine este obligat sa depuna declaratia 204 ? si cine depune declaratia 200 ? (vezi toată discuția)
Contract in participatiune Roxana1678 Roxana1678 Pentru participarea la o licitatie achizitorul a permis asociere operatorilor economici. Se pune problema daca doua cabinete individual de psihologie se ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratia 220 ContSters156394 ContSters156394 Ce se intampla daca nu se depune declaratia 220 pana la termenul stabilit (15 mai 2011, din cate stiu)? Cum pot afla intotdeauna care sunt declaratiile si ... (vezi toată discuția)