avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CMR-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CMR-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile UE

Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR?
Cum pot face dovada efectuarii transportului daca nu emit CMR?

Cel mai recent răspuns: carda , utilizator 11:32, 10 Mai 2010
O anumita tranzactie, aparent, poat fi calificata ca si operatiune triunghiulara, insa neindeplinirea unor conditii de ordin legal o pot transforma in doua livrari intracomunitare succesive, cu regim fiscal aparte.

Din interpretarea dispozitiilor imperative din art. 126 alin. (8) lit. b) pct. 1-4 rezulta ca, pentru aplicarea regimului fiscal aferent operatiunilor triunghiulare, toti cei trei parteneri (in mod special furnizorul si cumparatorul-revanzator) trebuie sa cunoasca conditiile in care se deruleaza tranzactia pentru a putea aplica corect regimul fiscal, pe cale de consecinta obligatiile declarative aferente.

In acest sens, esenta operatiunii este existenta contractului comercial/de transport in care sa fie specificat furnizorul bunurilor, pozitionarea destinatarului bunurilor intr-un alt stat membru decat cumparatorul-revanzator, precum si dovada transportului bunurilor din statul furnizorului, in statul beneficiarului final.

Poate nu m-am exprimat eu coerent, dar noi, adica cumparatorul-revanzator, suntem in RO, ca si destinatarul bunurilor, care este tot in RO.

Am inteles asta, cine comunica codul valabil de tva furnizorului german?
Noi, cumparatorul - revanzator.
Este OK, deci pe factura apareti dvs ca si cumparator, iar in documentele de transport trebuie mentionat cumparatorul final, locul de destinatie final.Daca dvs.comunicati codul valabil de tva este o achizitie intracomunitara, urmata de o livrare in Romania.Nu este o operatiune triunghiulara.

Alte discuții în legătură

Operatiuni triunghiular kerekesmargo kerekesmargo Firma din RO - cumparator revanzator Firma din HU - furnizor Firma din Germania - beneficiar marfa se transporta direct din Ungaria in Germania toti sunt ... (vezi toată discuția)
Comert triunghiular cu doua state membre cand statul membru de livrare este acelasi cu cu statul membru al vanzatorului-tva potarniche gabriela potarniche gabriela Un operator economic A1 din Romania vinde bunuri unui operator economic B din Bulgaria dar locul livrarii este un operator A2 din Romania.Bunurile nu ... (vezi toată discuția)
Cmr operatiuni triunghiulare IoanaAd IoanaAd Firma A din Romania achizitioneaza marfa de la firma B din Polonia, marfa urmand sa fie vanduta unui fimei C client final din Germania. Responsabilitatea ... (vezi toată discuția)