avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CMR-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CMR-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile UE

Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR?
Cum pot face dovada efectuarii transportului daca nu emit CMR?

Cel mai recent răspuns: carda , utilizator 11:32, 10 Mai 2010
O anumita tranzactie, aparent, poat fi calificata ca si operatiune triunghiulara, insa neindeplinirea unor conditii de ordin legal o pot transforma in doua livrari intracomunitare succesive, cu regim fiscal aparte.

Din interpretarea dispozitiilor imperative din art. 126 alin. (8) lit. b) pct. 1-4 rezulta ca, pentru aplicarea regimului fiscal aferent operatiunilor triunghiulare, toti cei trei parteneri (in mod special furnizorul si cumparatorul-revanzator) trebuie sa cunoasca conditiile in care se deruleaza tranzactia pentru a putea aplica corect regimul fiscal, pe cale de consecinta obligatiile declarative aferente.

In acest sens, esenta operatiunii este existenta contractului comercial/de transport in care sa fie specificat furnizorul bunurilor, pozitionarea destinatarului bunurilor intr-un alt stat membru decat cumparatorul-revanzator, precum si dovada transportului bunurilor din statul furnizorului, in statul beneficiarului final.

Poate nu m-am exprimat eu coerent, dar noi, adica cumparatorul-revanzator, suntem in RO, ca si destinatarul bunurilor, care este tot in RO.



Am inteles asta, cine comunica codul valabil de tva furnizorului german?
Noi, cumparatorul - revanzator.
Este OK, deci pe factura apareti dvs ca si cumparator, iar in documentele de transport trebuie mentionat cumparatorul final, locul de destinatie final.Daca dvs.comunicati codul valabil de tva este o achizitie intracomunitara, urmata de o livrare in Romania.Nu este o operatiune triunghiulara.

Alte discuții în legătură

Operatiuni triunghiular kerekesmargo kerekesmargo Firma din RO - cumparator revanzator Firma din HU - furnizor Firma din Germania - beneficiar marfa se transporta direct din Ungaria in Germania toti sunt ... (vezi toată discuția)
Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Comert triunghiular cu doua state membre cand statul membru de livrare este acelasi cu cu statul membru al vanzatorului-tva potarniche gabriela potarniche gabriela Un operator economic A1 din Romania vinde bunuri unui operator economic B din Bulgaria dar locul livrarii este un operator A2 din Romania.Bunurile nu ... (vezi toată discuția)