avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
AlinaMihai a scris:

anamariadanoiu a scris:

Buna seara. Lamuriti-ma si pe mine in legatura cu aspectele urmatoare:

1. Actiunea penala se poate pune in miscare prin incheierea instantei de judecata de extindere a procesului penal, daca procurorul nu participa sau daca participa si cere extinderea procesului penal dar nu pune in miscare actiunea penala?

2. La prezentarea materialului de urmarire penala inculpatului, asistenta este obligatorie?

3. In cazul prevazut de art.173 Cpp, asistenta celorlalte parti devine obligatorie cand organul judiciar apreciaza ca nu si-ar putea face singure apararea?

4. Constituirea partii responsabile civilmente se poate face oral/scris. In cazul declaratiei orale, aceasta se va consemna in incheierea de sedinta, in cazul in care se face in fata instantei sau trebuie proces-verbal?

5. Intrucat legea nu prevede care este durata masurii obligarii de a nu parasi localitatea in cursul judecatii, inseamna ca, in faza de judecata, se poate dispune nelimitat, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti?

Incep in ordine inversa:
5. Obligarea de a nu parasi localitatea si tara se pot dispune pe tot cursul judecatii (nu este specificat nici un termen in cod)
4. Incheierea de sedinta este chiar procesul/verbal a celor desfasurate in timpul sedintei de judecata, deci da, constituirea se va trece in incheiere.
3. Eu zic ca devine obligatorie atatat timp cat aceste parti nu/si pot sustine plangerea si se dispune desemnarea unui aparator din oficiu.
2. La prezentarea materialului de urmarire penala asistenta juridica este obligatorie ori de cate ori este obligatorie asistenta juridica a inculpatului (171 c.p.p.)
1. Fie ca se pune in miscare, fie ca nu se pune in miscare actiunea penala solutia se trece obligatoriu in incheierea de sedinta, cu deosebirea ca in cazul cand nu se pune in miscare, o copie a incheierii se va trimite parchetului sub titlu de act de sesizare, pentru a se face cercetari.

Multumesc.:):)
posesorul care nu poseda sub nume de proprietar :
a. poate sa schimbe el insusi calitatea unei asemenea posesii
b. poate sa schimbe prin alte persoane interpuse calitatea unei asemenea posesii
c. nu poate sa schimbe, fie prin sine insusi, fie prin alte persoane interpuse calitatea unei asemenea posesii
andreea_ a scris:

aNdreiD a scris:

intrebarea avea alta natura. Daca citesti articolul 1857, gasesti si raspunsul la grila.

multumesc!
am spus ca aici s-ar putea sa nu fi inteles sensul enuntului!:((

Sa va spun ce am gasit eu in Hamangiu:
1857 interzice de fapt intervertirea titlului printr/o simpla schimbare a vointei interne a posesorului (caci ar fi foarte greu de dovedit) iar 1858 admite intervertirea titlului cand schimbarea de vointa este evidenta si neindoielnica, manifestandu/se in mod exterior prin acte concrete de rezistenta.
Dupa cum inteleg eu de aici se cam poate schimba calitatea unei posesii daca este facuta prin acte de rezistenta.

Eu sunt tot cu procedura penala in brate si va supun atentiei urmatoarele chestiuni:

1. in materia recuzarii: art.52 alin.6- incheierea de admitere a recuzarii nu este supusa nici unei cai de atac. Alin.7 a fost abrogat (prevedea ca incheierea de respingere a recuzarii poate fi atacata numai cu recurs. Sa inteleg ca acum inch de respingere poate fi atacata si cu apel?:O

2. in materia suspendarii judecatii: in caz de boala grava a inculpatului arestat, confirmata prin expertiza medicala, legea nu distinge daca boala este tratata in Administratia Nationala a Penitenciarelor sau in Ministerul Sanatatii Publice. Anterior modificarii aduse dispozitiilor privind suspendarea judecatii, in cazul in care boala nu putea fi tratata in penitenciar, se suspenda judecata si se revoca arestarea chiar daca motivele de arest persistau. Acum suspendarea judecatii poate coexista cu masura arestarii?
Multumesc.
la intrebarea 1 stiu ca incheierea de admiterea a recuzarii nu este supusa niciunei cai de atac iar cea de respingere poate fi atacata doar odata cu fondul, asta inseamna apel sau recurs(in functie de calea de atac aplicabila solutiei pe fond)
la intrebarea 2 imi amintesc ca si eu mi/am pus aceasta problema si am concluzionat ca el ramane in arest preventiv, mai ales ca 159 alin.4 spune ca atunci cand este internat in spital, prelungirea se poate dispune si in lipsa lui. (din pacate nu am cartile acasa si nu pot da un raspuns sigur, daca cineva are alta parere ar fi bine sa o spuna sa nu invatam gresit)
AlinaMihai a scris:

la intrebarea 1 stiu ca incheierea de admiterea a recuzarii nu este supusa niciunei cai de atac iar cea de respingere poate fi atacata doar odata cu fondul, asta inseamna apel sau recurs(in functie de calea de atac aplicabila solutiei pe fond)
la intrebarea 2 imi amintesc ca si eu mi/am pus aceasta problema si am concluzionat ca el ramane in arest preventiv, mai ales ca 159 alin.4 spune ca atunci cand este internat in spital, prelungirea se poate dispune si in lipsa lui. (din pacate nu am cartile acasa si nu pot da un raspuns sigur, daca cineva are alta parere ar fi bine sa o spuna sa nu invatam gresit)

Iti multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)