avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Actiunea in revendicare a unui bun mobil:
a) se prescrie in termen de 3 ani daca se introduce impotriva unui dobanditor, posesor de rea/credinta
b) se prescrie in termen de 3 ani daca se introduce impotriva unui dobanditor, posesor de buna/credinta
c) este imprescriptibila cand se introduce impotriva hotului, gasitorului sau dobanditorului de buna/credinta de la un hot sau gasitor
d) este imprescriptibila cand se introduce impotriva hotului, gasitorului sau a unui dobanditor de rea/credinta
Care este raspunsul corect? (in Voineag apare d)
Anterior modificarii, art.172 alin.4 Cpp avea urmatorul continut: "exceptional, in interesul UP, procurorul poate interzice luarea de contact a inculpatului arestat cu avocatul sau o singura data pe cel mult 5 zile".
art.172 alin.5 Cpp anterior abrogarii avea enuntul urmat: "luarea de contact dintre inculpatul arestat si avocatul sau nu poate fi interzis la prelungirea arestarii, iar la prezentarea materialului de urmarire luarea de contact este obligatorie".

Din coroborarea celor doua articole abrogate sa inteleg ca luarea de contact a inculpatului arestat cu avocatul sau nu poate fi interzisa?
Multumesc.
Referitor la grila privind actiunea in revendicare a unui bun mobil
eu zic ca raspunsul corect este -d-.
Imi poti argumenta, te rog? Eu gasisem ca se prescrie in 30 de ani...
Eu chiar nu inteleg de dau oamenii examen la INM?! Salariu mic, repartizare nesigura, frustrari....ma rog.
Am ajuns de mult la concluzia ca magistratii au devenit auxiliari justitiei....astept argumente contra..dar nu de genul "ca judecator ai o anumita putere, etc.., si iei spaga", ci m-ar interesa din punct de vedere profesional, ce D-zeu va atrage?

Numai cand ma gandesc ca cineva ar putea sa 2 ani de zile cu 1000 RON salariu sa invete, ca apoi sa ia 3500 RON/luna+beneficii(oricare ar fi ele, chiar si locuinta de servici, dobanda 0 la credite etc., ) e revoltator.

Sper ca cei ce posteaza aici sa aiba succes in demersurile lor si sa atinga scopul dorit.

Mult succes celor care raspund nelamuririi mele.

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)