AVLIL a scris:
Daca, totusi, notarul vrea plata la valoarea banilor (caci acea procura ar fi si chitanta descarcatoare intre parti), atunci puteti face doua chitante de mana, la fel, intocmite corect si scapati de banii aruncati pe notar. E la fel de valabila, puteti chiar s-o faceti in trei exemplare si al treilea exemplar sa-l lasati in pastrare unei terte persoane, poate chiar la notar (aici depinde insa de notar si despre cum puneti problema, caci din asta el nu castiga... puteti trece in procura insa acest lucru si atunci notarul e obligat:) ).
Parerea mea: nu faceti fara un avocat.
Nu inteleg: ce sa trec in chitantele de mina? sa trec ca eu am incasat toti banii de la cumparator? Are valoare o chitanta de mina? Sa fac aceste chitante la avocat?
Ati spus "puteti trece in procura insa acest lucru si atunci notarul e obligat"....la ce va referiti...sa trec in procura ca am incasat banii?
Am fost la notar si acesta spune ca pentru o procura speciala trebuie platit 0,5% + 19% TVA din valoarea pamintului. Prin aceasta procura imputernicesc o persoana sa faca lucrarile de intabulare a pamintului in numele meu si tot el sa cumpere pamintul. Tot aici se va trece si valoarea cu care i-am dat pamintul, adica 20.000 Euro. Dupa cum spune notarul se va palti pentru procura peste 4000 Euro#-o
Cred ca cel mai bine, dupa cum spuneti si dumneavoastra, e sa merg la un avocat sa fac procura. Cit costa un asemenea act la avocat?