avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator financiar (contabil sef) fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator financiar (contabil sef) fara indemizatie de conducere?

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: sunt adm financiar (contabil-sef) la o institutie de invatamant si mi s-a imputat de curtea de conturi indemnizatia de conducere incepand cu anul 2008 de cand am revenit din concediu crestere copil. Sunt angajata pe aceasta functie incepand cu 01.01.2004 iar la 01.10.2004 In conformitate cu OUG 68/ 2004 si Omect 4847bis/2004 s-a facut echivalarea celor 2 functii de adm financiar (cu studii superioare) cu contabil-sef (economist)(functie existenta in statul de personal), iar de atunci denumirea functiei este administrator financiar , iar in conformitate cu art 7 al ordinului sus mentionat beneficiez de indemniz de conducere 30% prin hotararea consilului ISJ unde scoala este incadrata la categoria I. Motivul scris de cei de la curtea de conturi este ca am interpretat eronat legea, in legile anuale privind salarizarea nu scrie nicaieri ca pentru aceasta functie exista indemnizatie de conducere (insa in OUG anuale privind cresterile salariale exista o nota la functia de administrator financiar " *) Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, in colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, este autorizat ca in functie de dinamica invatamantului sa stabileasca noi functii didactice auxiliare.'' si "*******) Se utilizeaza si pentru functiile: ec., ing., referent tehnician, merceolog, contabil, ...".
Daca nu exista o alta OUG sau alt OMCT care sa reglementeze situatia functiilor didactice auxiliare implicit pe cele ale administratorului financiar, reiese ca oug 68 si omect 4847bis s-a aplicat pana la intrarea in vigoare a Legii 330 care prevede expres acest lucru in anexa indemnizatiilor de conducere a invatamantului preuniversitar.
Credeti ca e corect cum au procedat cei de la curte, este pana la urma legal sau nu sporul, urmeaza sa ma judec in aceasta privinta, insa ma gandesc daca as avea castig de cauza sau nu, e vorba de o suma foarte mare de bani pe care ar trebui sa o inapoiez. Va multumesc pentru orice ajutor acordat!
Cel mai recent răspuns: pirina , utilizator 10:19, 15 Noiembrie 2011
buna ziua, deocamdata nu am rezolvat nimic, am contestat procesul-verbal, am primit decizia de impunere, in 4 luni maxim, pana pe 15 martie trebuie sa inapoiez banii, acum lucrez la contestatie, voi contesta si decizia de impunere apoi imi voi cauta avocat caci sigur cei de la curte o sa deschida proces
buna ziua! S-a incheiat azi procesul verbal in urma controlului curtii de conturi. L-am semnat dar cu obiectiuni. Ni s-a spus ca putem contesta procesul verbal dar decizia tot va veni. Apoi va trebui sa contestam decizia si daca nu se rezolva nimic , si ni s-a spus ca nu se va rezolva, va trebui sa actionam in instanta , dar nu ne vom judeca cu curtea de conturi ci cu primaria de care apartinem. Am auzit de o scoala care a ajuns deja cu dosarul in instanta. Astept sa vad ce se va intampla. Am o rugaminte la dumneavoastra...puteti sa ma ajutati cu intampinarea, sa vad cum ar trebui sa o fac. Multumesc frumos! O zi buna!
Este strigator la cer ce se poate intampla...va rugam sa ne tineti la curent cu ce se intampla....si din curiozitate....cum trebuia incadrat contabilul sef? ca si personal contractual? sa nu beneficieze nici de spor de stabilitate? deci toti din subordine pot fi adm.fin echivalati ca personal did.auxiliar si seful lor...nu?
Pt fv dani, am trimis un mesaj privat cu adresa mea de email pentru a lua legatura sa va transmit contestatia la decizie Eu am facut contestatie la decizie si am trimis-o la curtea de conturi luni (06.12.). Am fost sunata ieri (08..12) si jumatate de ora a urlat in telefon directoarea adjuncta (parca asa am inteles), in final mi-a spus ca trebuie sa contest decizia la primarie nu la ei, pana la urma nu stiu care e varianta corecta de a contesta o decizie, daca decizia este din partea lor, am considerat ca trebuie sa o contest la ei...
Pt bugetar: Sigur ca o sa va tin la curent cu tot ce fac in continuare
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
pirina, utilizator

Alte discuții în legătură

Conditii incadrare administrator financiar la scoala mihteo mihteo care sunt conditiile legale pt ocuparea postului de administrator financiar la o scoala gimnaziala? (vezi toată discuția)
Legea 63/2011 Radamante Radamante In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi contesta unele sporuri legale pirina pirina Sunt administrator financiar patrimoniul la o unitate scolara, in anul 2004 am fost incadrata ca si contabil sef, apoi s-a modificat denumirea in ... (vezi toată discuția)