Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: sunt adm financiar (contabil-sef) la o institutie de invatamant si mi s-a imputat de curtea de conturi indemnizatia de conducere incepand cu anul 2008 de cand am revenit din concediu crestere copil. Sunt angajata pe aceasta functie incepand cu 01.01.2004 iar la 01.10.2004 In conformitate cu OUG 68/ 2004 si Omect 4847bis/2004 s-a facut echivalarea celor 2 functii de adm financiar (cu studii superioare) cu contabil-sef (economist)(functie existenta in statul de personal), iar de atunci denumirea functiei este administrator financiar , iar in conformitate cu art 7 al ordinului sus mentionat beneficiez de indemniz de conducere 30% prin hotararea consilului ISJ unde scoala este incadrata la categoria I. Motivul scris de cei de la curtea de conturi este ca am interpretat eronat legea, in legile anuale privind salarizarea nu scrie nicaieri ca pentru aceasta functie exista indemnizatie de conducere (insa in OUG anuale privind cresterile salariale exista o nota la functia de administrator financiar " *) Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, in colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, este autorizat ca in functie de dinamica invatamantului sa stabileasca noi functii didactice auxiliare.'' si "*******) Se utilizeaza si pentru functiile: ec., ing., referent tehnician, merceolog, contabil, ...".
Daca nu exista o alta OUG sau alt OMCT care sa reglementeze situatia functiilor didactice auxiliare implicit pe cele ale administratorului financiar, reiese ca oug 68 si omect 4847bis s-a aplicat pana la intrarea in vigoare a Legii 330 care prevede expres acest lucru in anexa indemnizatiilor de conducere a invatamantului preuniversitar.
Credeti ca e corect cum au procedat cei de la curte, este pana la urma legal sau nu sporul, urmeaza sa ma judec in aceasta privinta, insa ma gandesc daca as avea castig de cauza sau nu, e vorba de o suma foarte mare de bani pe care ar trebui sa o inapoiez. Va multumesc pentru orice ajutor acordat!
Nu am rezolvat nimic, acum am chemat eu in judecata primariacare trimisese hartie sa facem poprire pe salariu, in cateva zile trebuie sa ajunga citatia de chemare in judecata, dati-mi un email pe mesaj privat daca pot sa va ajut cu un sfat
ursescu_geta@yahoo.com,este adresa la care putem comunica,.Cum ati formulat contestatia?Multumesc frumos pentru ca ati raspuns,speram ca mai multi putem combate sistemul asta ticalosit!
Revin cu noutati mai mult sau mai putin bune, am avut proces cu primaria care a emis dispozitie pentru popriri (am platit 7 luni pana s-a terminat procesul cu recurs cu tot), luna aceasta am dus la unitate o copie dupa HJ definitiva si irevocabila si le-am adus la cunostinta ca fac plangere penala in caz ca nu se respecta. Ei bine, nu mi s-au mai facut popriri luna aceasta insa la cateva zile a aparut din nou curtea de conturi care zice ca in cateva zile o sa primesc o noua decizie (??) si o sa merg din nou in instanta daca nu dau banii inapoi? A mai patit cineva asa ceva, dupa 2 procese castigate, 2000 lei platiti la avocat pentru ele pe care nu-i mai pot recupera, 7 luni cu popriri, acum sa-mi spuna ca ei or sa vina cu decizii pana achit toata suma? Unde as putea sa ma mai adresez?
Legea 63/2011
Radamante
In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)