avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator financiar (contabil sef) fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator financiar (contabil sef) fara indemizatie de conducere?

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: sunt adm financiar (contabil-sef) la o institutie de invatamant si mi s-a imputat de curtea de conturi indemnizatia de conducere incepand cu anul 2008 de cand am revenit din concediu crestere copil. Sunt angajata pe aceasta functie incepand cu 01.01.2004 iar la 01.10.2004 In conformitate cu OUG 68/ 2004 si Omect 4847bis/2004 s-a facut echivalarea celor 2 functii de adm financiar (cu studii superioare) cu contabil-sef (economist)(functie existenta in statul de personal), iar de atunci denumirea functiei este administrator financiar , iar in conformitate cu art 7 al ordinului sus mentionat beneficiez de indemniz de conducere 30% prin hotararea consilului ISJ unde scoala este incadrata la categoria I. Motivul scris de cei de la curtea de conturi este ca am interpretat eronat legea, in legile anuale privind salarizarea nu scrie nicaieri ca pentru aceasta functie exista indemnizatie de conducere (insa in OUG anuale privind cresterile salariale exista o nota la functia de administrator financiar " *) Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, in colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, este autorizat ca in functie de dinamica invatamantului sa stabileasca noi functii didactice auxiliare.'' si "*******) Se utilizeaza si pentru functiile: ec., ing., referent tehnician, merceolog, contabil, ...".
Daca nu exista o alta OUG sau alt OMCT care sa reglementeze situatia functiilor didactice auxiliare implicit pe cele ale administratorului financiar, reiese ca oug 68 si omect 4847bis s-a aplicat pana la intrarea in vigoare a Legii 330 care prevede expres acest lucru in anexa indemnizatiilor de conducere a invatamantului preuniversitar.
Credeti ca e corect cum au procedat cei de la curte, este pana la urma legal sau nu sporul, urmeaza sa ma judec in aceasta privinta, insa ma gandesc daca as avea castig de cauza sau nu, e vorba de o suma foarte mare de bani pe care ar trebui sa o inapoiez. Va multumesc pentru orice ajutor acordat!
Cel mai recent răspuns: pirina , utilizator 10:19, 15 Noiembrie 2011
bugetar a scris:

Totusi....care e modalitatea de retribuire a contabilului sef dupa "onor' curtea de conturi"?
[/quot

Dupa ei suntem personal de executie- deci fara indemnizatie de conducere! ca si asa nu prea avem mult de lucru comparabil cu primariile...
Incerc sa caut sa vad si eu ce ordin o fi acela care nu ne permite sa ne aparam drepturile.
interesant faptul ca nu putem contesta un control al curtii de conturi #-o
oricum sper sa aiba reusita in lupta cu abuzurile

am o problema legata de aceasta functie de administrator financiar
nu gasesc nicaieri (ma refer la o lege, ordin etc) precizate conditiile minime si obligatorii pentru studii superioare, specializare si vechime
nu de alta dar ma gandesc ca nu toti care au pe diploma titlul economist pot ocupa un astfel de post; economist este si un absolvent de specializare management, marketing, turism, administrarea afacerilor care nu au nimic in comun cu contabilitatea bugetara.
de aceea va rog pe cei care puteti sa ma ajutati sa o faceti
va dau si adresa de mail: aqdpa@yahoo.com
va multumesc
ab o5czo a scris:

interesant faptul ca nu putem contesta un control al curtii de conturi #-o
oricum sper sa aiba reusita in lupta cu abuzurile

am o problema legata de aceasta functie de administrator financiar
nu gasesc nicaieri (ma refer la o lege, ordin etc) precizate conditiile minime si obligatorii pentru studii superioare, specializare si vechime
nu de alta dar ma gandesc ca nu toti care au pe diploma titlul economist pot ocupa un astfel de post; economist este si un absolvent de specializare management, marketing, turism, administrarea afacerilor care nu au nimic in comun cu contabilitatea bugetara.
de aceea va rog pe cei care puteti sa ma ajutati sa o faceti
va dau si adresa de mail: aqdpa@yahoo.com
va multumesc

Cautati acest ordin: ORDIN nr. 4847 bis/01.10.2004 pentru aprobarea metodologiei de utilizare a funcţiei didactice auxiliare de administrator financiar (patrimoniu) şi echivalarea acesteia cu funcţiile pentru activitatea de specialitate din anexa V/1 capitolul I lit. a) şi c) la O.U.G. nr. 191/2002, cu modificările şi completările ulterioare

se echivaleaza functiile de economist (nu are importanta ce specializare a avut , nu exista nici o lege in acest sens), inginer, etc cu functia de admin financiar, cititi cu atentie ordinul si legislatia la care va trimite
am citit ordinul
in metodologie scrie

Art. 1. Funcţia de administrator financiar (patrimoniu) se utilizează ca funcţie
didactică auxiliară în cadrul instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, a unităţilor
conexe şi a altor unităţi subordonate Ministerului Educaţiei şi Cercetării, pentru
activităţile care cuprind atribuţii şi sarcini cu specific financiar-contabil, normare
salarizare, investiţii, reparaţii, aprovizionare şi administrative.

dar ma intreb daca ar fi un concurs, care ar fi conditiile de studii si specializare care s-ar cere acum
cu echivalarea eu zic i-au luat pe toti la un loc
ab o5czo a scris:

am citit ordinul
in metodologie scrie

Art. 1. Funcţia de administrator financiar (patrimoniu) se utilizează ca funcţie
didactică auxiliară în cadrul instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, a unităţilor
conexe şi a altor unităţi subordonate Ministerului Educaţiei şi Cercetării, pentru
activităţile care cuprind atribuţii şi sarcini cu specific financiar-contabil, normare
salarizare, investiţii, reparaţii, aprovizionare şi administrative.

dar ma intreb daca ar fi un concurs, care ar fi conditiile de studii si specializare care s-ar cere acum
cu echivalarea eu zic i-au luat pe toti la un loc

Eu am terminat F. Stiinte Economice, specializarea turism-servicii, pe diploma de licenta scrie simplu economist, cand am dat concurs pentru post tocmai asta era temerea mea ca nu corespund si am intrebat la inspectorat daca pot participa la concurs avand in vedere acest aspect. Am fost intrebata simplu: ce scrie pe diploma ta si mi-a zis ca pot participa la concurs pentru ca indeplinesc conditiile, pe ce baza nu stiu sa raspund, doar cineva de la personal de la ISJ poate sa spuna in baza carei legi.

Alte discuții în legătură

Conditii incadrare administrator financiar la scoala mihteo mihteo care sunt conditiile legale pt ocuparea postului de administrator financiar la o scoala gimnaziala? (vezi toată discuția)
Legea 63/2011 Radamante Radamante In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi contesta unele sporuri legale pirina pirina Sunt administrator financiar patrimoniul la o unitate scolara, in anul 2004 am fost incadrata ca si contabil sef, apoi s-a modificat denumirea in ... (vezi toată discuția)