Daca persoana pejudiciata intr-un accident auto a acceptat si a incasat despagubirea RCA platita de firma de asigurare, mai poate da in judecata persoana vinovata de producerea accidentului (asigurat RCA) pentru a obtine o suma in plus. Ce sanse de castig are?
nu doamna...poate ca eu nu reusesc sa ma fac inteleasa....
nu s-a inteles nimeni cu nimeni....
"Fiecare dintre parti sa depuna formularul de constatare amiabila:
- la asiguratorul propriu RCA
- la asiguratorul RCA al celuilalt autovehicul, in situatia in care se invoca pretentii de despagubire."
asta scrie si pe site-ul constatului amiabil.
Acum din ce am inteles si eu..dosarele au intrat in comisie..si o sa se stabileasca vinovatul, daunele, procentul de despagubire.
Of...nici noi nu am stiut cum e cu constatul amiabil. Daca stiam nici nu clintea masina de acolo....
Deci politia nu a facut nici un proces verbal...
Doamna, chiar daca nu sunteti sofer, sotul macar este si ar fi trebuit sa va spuna el cum e cu constatarea asta amiabila...
Amiabil inseamna prin buna intelegere a partilor implicate.
Partile implicate sunt sotul si celalalt sofer.
Deci: constatarea amiabila presupune ca sotul dv. si celalalt sofer s-au inteles cu privire la vinovatie.
POlitia nu a facut PV pentru ca o fi inteles ca va intelegeti si atunci, ok, ei va lasa in pace sa va descurcati!
Ideea constatatului amiabil e sa se inteleaga partile, sa nu existe victime umane, sa nu existe pagube materiale in afara de cele doua masini implicate, sa existe asigurare CASCO...
Sunt mai multe conditii, toate in Regulament.