avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubire RCA

Daca persoana pejudiciata intr-un accident auto a acceptat si a incasat despagubirea RCA platita de firma de asigurare, mai poate da in judecata persoana vinovata de producerea accidentului (asigurat RCA) pentru a obtine o suma in plus. Ce sanse de castig are?
nu doamna...poate ca eu nu reusesc sa ma fac inteleasa....
nu s-a inteles nimeni cu nimeni....
"Fiecare dintre parti sa depuna formularul de constatare amiabila:
- la asiguratorul propriu RCA
- la asiguratorul RCA al celuilalt autovehicul, in situatia in care se invoca pretentii de despagubire."
asta scrie si pe site-ul constatului amiabil.
Acum din ce am inteles si eu..dosarele au intrat in comisie..si o sa se stabileasca vinovatul, daunele, procentul de despagubire.
Of...nici noi nu am stiut cum e cu constatul amiabil. Daca stiam nici nu clintea masina de acolo....
Deci politia nu a facut nici un proces verbal...
Doamna, chiar daca nu sunteti sofer, sotul macar este si ar fi trebuit sa va spuna el cum e cu constatarea asta amiabila...
Amiabil inseamna prin buna intelegere a partilor implicate.
Partile implicate sunt sotul si celalalt sofer.
Deci: constatarea amiabila presupune ca sotul dv. si celalalt sofer s-au inteles cu privire la vinovatie.

POlitia nu a facut PV pentru ca o fi inteles ca va intelegeti si atunci, ok, ei va lasa in pace sa va descurcati!
Ideea constatatului amiabil e sa se inteleaga partile, sa nu existe victime umane, sa nu existe pagube materiale in afara de cele doua masini implicate, sa existe asigurare CASCO...
Sunt mai multe conditii, toate in Regulament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)
Probleme rca omniasig ContSters63677 ContSters63677 Buna ziua, Avem o problema cu o despagubire de la RCA Omniasig. Acum 2 zile am avut un incident. Ne-a tamponat in spate o masina care, neadaptand viteza la ... (vezi toată discuția)