avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubire RCA

Daca persoana pejudiciata intr-un accident auto a acceptat si a incasat despagubirea RCA platita de firma de asigurare, mai poate da in judecata persoana vinovata de producerea accidentului (asigurat RCA) pentru a obtine o suma in plus. Ce sanse de castig are?
Solicitati in primul rand PV de la politie (sotul ar trebui sa-l aiba), cum a spus si colegul, e extrem de important ce scrie acolo.
Apoi putea sotul suna la propriul asigurator sa constante ala daunele, de ce sa constate asiguratorul celeilalte parti? Acum, e prea tarziu, asa incat solicitati in scris Omniasig motivatie.
Asteptam date dupa ce vine sotul. Linistiti-va, bine ca e numai un fier.
Succes!
a fost asa...
a venit echipajul de politia..s-a uitat..si i-a trimis la firmele de asigurari....fara alte comentarii sau masuratori, sau constatari
acum asteptam sa iasa dosarul de la comisie....da nu inteleg de ce 50%.A cui a fost vina?! Pai am citit undeva ca vina se stabileste de cineva autorizat deci probabil de comisia asta nu?Da in ce baza?A ce a spus ala sau a cea a spus sotul meu?E pe "cuvant"?
Al meu venea din dreapta (asta a si bifat in formular) si vira la stanga(tot bifat in formular).Ala venea din stanga..si virea tot la stanga (asta a bifat).Deci nu stationa pentru a se asigura sa intre in intersectie.Pur si simplu a intrat fara sa se asigure in dreaptra daca vine vre-o masina.Se si vede ca l-a lovit pe al meu in spate si ala bara din fata.Coltul din dreapta.
Deci in ce baza se stabileste vinovatul?
Of..bine oricum ca sunt doar fiare..ca daca erau copiii in masina?Oricum la service la peugeot au facut o evaluare minima la 60 mil...deci sa scot eu 30 mil...pai nici nu-i am.
Asa....mai am o intrebare....asiguratorul poate sa-mi dea banii cash si sa ma duc eu sa fac masina unde ma taie capul....poate oi gasi undeva sa mi-o faca din aia 50% ce mi-i dau ei....
multumesc...
sper ca m-am facut inteleasa
Vinovatul il stabileste politia.
Uneori se poate sa va dea banii, depinde insa de daune, de vechimea masinii etc.
pai politia nu are nici otreaba decand cu amiabila...
masina are 2 ani vechime
Am crezut ca sotul nu s-a inteles la vinovatie cu celalalt, daca ati intrebat cum se stabileste vina...
Atunci, in functie de ce au convenit ei doi.
Imi e dificil sa va inteleg, poate ca-s mai grea de cap zilele astea.

Alte discuții în legătură

Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)
Probleme rca omniasig ContSters63677 ContSters63677 Buna ziua, Avem o problema cu o despagubire de la RCA Omniasig. Acum 2 zile am avut un incident. Ne-a tamponat in spate o masina care, neadaptand viteza la ... (vezi toată discuția)