avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... \"Cerere Judiciara\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"Cerere Judiciara"

Buna seara!
Astazi fratele meu a avut recurs pe o prelungire de mandat,care a fost respins dar ni s-a spus ca poate depune in aceeasta seara o cerere judiciara,nu stiu sigur cum se numeste.As dori si eu sa stiu ce consta aceasta cerere.
Va multumec!
Cel mai recent răspuns: ContSters174014 , utilizator 22:22, 1 Noiembrie 2010
Cererea de liberare provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, precum si in cazul infractiunilor pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii de nu depaseste 18 ani.
Liberarea sub control judiciar nu se acorda in cazul in care exista date din care rezulta necesitatea de a-l impiedica pe invinuit sau inculpat sa savarseasca alte infractiuni sau ca acesta va incerca sa zadarniceasca aflarea adevarului prin influentarea unor parti, martori si experti, alterarea sau distrugerea mijloacelor de proba sau prin alte asemenea fapte.
Cererea de liberare sub control judiciar poate fi formulata oricand in tot cursul urmaririi penale cat si in faza cercetarii judecatoresti.
Impotriva incheierii prin care s-a respins cererea de liberare formulata se poate formula recurs.
De asemenea mai exista posibilitatea formularii unei cereri de liberare provizorie pe cautiune,insa pe langa conditiile mai sus aratate instanta va stabili plata unei cautiuni al carui cuantum minim este de 1000 lei.
Consemnarea sumei stabilite de instanta drept cautiune se poate face prin depunerea efectiva a sumei de bani stabilita de instanta, fie prin constituirea unei garantii imobiliare la dispozitia instantei care a stabilit cautiunea.
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Sunt multe posibilitati de a "scoate" o persoana din arest! Liberare provizorie sub control judiciar, liberare pe cautiune, revocarea masurii sau inlocuirea acesteia, etc! Problema este ca cineva trebuie sa aleaga modalitatea cea mai potivita in cazul respectiv. Ori, in lipsa unor date elementare despre caz (fapta, antecedente, circumstante, etc) este foarte greu sa dam un sfat realist!
Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat, sa ii prezentati exact situatia si cu siguranta va vca sfatui ce trebuie sa faceti! Nu este bine sa luati astfel de decizii in necunostinta de cauza!
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
Elib.sub control judiciar tayson tayson buna seara. in cursul cercetarii judecatoresti,persoana fiind arestata,ce putem cere(cu mai multe sanse de reusita)obligatia de a nu parasi localitatea sau ... (vezi toată discuția)
Liberare pe control judiciar sorina dobrican sorina dobrican buna ziua,as dori sa stiu se poate face cerere de liberare pe control judiciar pentru detinut in faza de judecata?ma refer la cerere facuta intre termenele de ... (vezi toată discuția)