avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decibeli permisi!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decibeli permisi!

Buna ziua!

Am un vecin mai batran si ca orice om doresc sa ma distrez, asta include sa dau muzica mai tare. Am 2 boxe normale de calculator putin modificate dar nu cred ca scot mai mult de 10W sa spunem 15W. Si tot este foarte suparat. Cand ies din camera unde am calculatorul si intru in alta camera si inchid si usa se aude normal cum ai da televizorul putin mai tare si e la maxim.

Vreau sa imi cumpar un sistem audio 5.1 destul de dragut si intrebarea mea este cati decibeli sunt permisi prin lege minimi pentru un apartament pentru ca ma gandesc sa imi instalez un contor sa imi masoare permanent decibelii. Astfel pot sa demonstrez in caz de se face o plangere impotriva mea ca nu am depasit limita.

Stiu ca acum ceva timp s-a facut o plangere impotriva primariei din Sibiu ( unde am locuit ) la un concert Iris ca deranjeaza publicul. Ceea ce mi s-a parut putin deplasat.

Tin sa mentionez ca nu sunt genul de scandalagiu si nici nu sunt genul care "tulbur linistea". Nici un vecin nu a avut probleme cu mine si stau aici de 6 ani :).

Va multumesc anticipat si astept raspuns. :)
Cel mai recent răspuns: =Ove , utilizator 23:43, 26 Iulie 2009
Va multumesc pentru raspuns.
Eu totusi nu inteleg care este vina mea ca am cumparat un aparat de aer conditionat care se incadreaza in parametrii legali cu faptul ca el aude nu stiu ce? Zgomotul nici nu este de la aparat, nici nu a stiut de el decat in momentul in care a scos capul pe ferestra si a venit sa ameninte. Atunci nu mai functiona aparatul de o luna.
Oare nu am si eu aceleasi drepturi ca orice cetatean al acestui stat? Sa posed acest aparat pe care scrie clar ca este de uz casnic si nu pentru magazine, restaurante, etc si sa il folosesc. Eu pot sa il si mut si el sa ma dea in judecata din nou. Unde sunt drepturile mele?
Ok, asa e. Nu cred ca omul nu isi poate pune un aparat de aer conditionat, aceasta tinand de folosinta normala a locuintei.
Nu stiu de unde ati scos limitele acelea, mi se par mici, oricum...
In toate cazurile, daca un vecin isi foloseste in parametri normali locuinta (nu-ti poti acuza vecinul ca asculta muzica in casti, nu?) si totusi te deranjeaza, atunci problema e in curtea ta.
Inteleg ca sunteti deja dat in judecata.
Cred ca ar trebui sa chemati in garantie vanzatorul acelui aparat, sa va luati avocat si... veti scapa. Nu este posibil sa nu poti folosi un aparat de aer conditionat.
Probabil va fi necesara o expertiza in dosar, expertiza fonica...
Cred ca ar trebui sa-l convocati la o negociere intai, eventual sa mergeti la el acasa si sa vadeti cum se aude cand aparatul dv. merge.

Domnul care a initiat topicul a recunoscut ca ii place sa asculte muzica mai tare. In caz ca aparatului dv. ii place sa bazaie mai tare, asta este logica chemarii vanzatorului in garantie. :D Si nu pierdeti... Domnul vorbea de boxe de 10-15 w; televizorul meu are atat, daca-l dau la maxim, ma scoate din casa!
Cred ca este diferit, luati-va un avocat daca doriti sa aveti un castig de cauza, ca sa stie ce dovezi sa ceara etc.
DJust

Nici un producator nu face o instalatie de aer conditionat fara sa se incadreze in normele legale de zgomot admise .. Daca aparatul nu are defectiuni (posibile ) dreptul legal pe care il invocati este al dvs. Veti avea o hartie care fara nici un dubiu v-a arata ca aveti dreptate. Dar hartia aceea nu v-a stinge ura vecinului ci o v-a amplifica. Vecinul dvs. gandeste altfel. E deranjat de o \"bazaiala\" probabil insignifianta ptr. dvs. dar majora pentru el fie din motive biologice , fie dintrun zbucium interior a carui cauza numai el o cunoste si considera ca dvs. sunteti cauza deranjului fiind omul care a decis instalarea aparatului. Deranjat fiind de problemele mai sus amintite , "bazaiala" i le amplifica. Aceast subiect care tine de interiorul omului, justitia nu il poate rezolva.Poate ca se v-a razgandi. Cine stie. Uneori oamenii au reactii nelalocul lor si mai apoi isi revin. Poate ca aveti norocul acesta.

Correct, insa unii incep a se linisti cand vad cat au de platit cheltuieli de judecata... :D
Cred ca 35 de decibeli ziua cu fereastra inchisa si 25 de decibeli noaptea, astea sunt valorile admise.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Intre timp am avut infatisare si s-a stabilit expertiza pe data de 14. Dar intre timp a venit expertul si mi-a spus ca el vrea sa se faca o experitza dimineata si una seara pentru ca asta este procedura standard. OK. Vecinul meu nu mai vrea decat expertiza de seara care a fost acceptata. Dupa cateva zile a cerut doar expertiza de seara dar in 2 zile diferite. Este posibil chiar asa sa faca ce vrea si nimeni sa nu bage in seama acele hartii tehnice pe care le-am dus?

Alte discuții în legătură

Pot asculta muzica tare? MFilip MFilip Buna ziua, As vrea sa aflu care imi sunt drepturile de a asculta muzica/face zgomot intre orele legal prevazute,respectiv daca exista o limita de decibeli ... (vezi toată discuția)
Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)
Cat de tare pot sa ascult muzica? irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!Cei pusi pe rautati le spun de acum...ascult toate genurile de muzica incepand din ani 70 ... (vezi toată discuția)