avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de volti).Am dreptul de a cere de la Electrica chirie pentru faptul ca stalpul lor se afla pe pamantul meu(avand in vedere totodata pericolul la care ma expun , inclusiv radiatiile emise de acesta)?Stalpul a fost ridicat dupa ce am cumparat pamantul si dupa ce mi-am ridicat casa, cu mult timp dupa aceea.Este la mai putin de 20 m fata de casa.Exista vreo posibilitate cu privire la chirie?Vreo lege?
Buna ziua

si eu sant in situatia de-a avea nu unul sau doi ci patru stalpi de medie tensiune pe terenul meu si din acest motiv nu pot sa construiesc pe el,stalpii fiind situati in lungul terenului.Am inteles ca singura solutie ar fi sa fac o cerere la IREB si sa mut stalpii pe cheltuiala mea(ABERANT)!!Deci sant sau nu proprietar pe teren?Eu cu siguranta sant proprietar,insa din pacate in Romania nu poti beneficia pe deplin de proprietate.
Vreau sa va intreb ce este de facut in aceasta situatie.Daca-i dau in judecata am vreo sansa?Poate cineva sa-mi spuna daca exista vre-un precedent in care cineva a cisticat?Am vazut si alte comentarii pe net in care cineva intreba acelas lucru iar raspunsurile parca erau date de ELECTRICA ptr. ca toate erau de genul:da domne,au voie sa puna stalpii unde vor ei sau ce domne nu mai ai loc de stalpi sau nu ai vazut cand ai cumparat sau ce domne,vrei avantaje materiale ptr. ca sant catva amarati de stalpi pe terenul tau si multe altele la fel.In concluzie:ori Romanii sant rai si prosti(aproape toti) ori toti lucreaza la ELECTRICA.Cred ca prima varianta este mai plauzibila!
Numai bine
Aveti dreptate electica ne jupoaie de bani pentru orice chestie,dar cand e sa iei ceve de la ei nu se poate.
Am sa ma documentez si cred ca ii inaintez in instanta.
Nu se pote ca tu companie sau sat (k din cate am inteles electrica are doar curentul electric iar stalpii si liniile sunt ale statului ) sa ai amplasat cava pe ternul meu si sa nu platesti nici un leu.
Cum v-am mai zis cineva zice k s-a inteles cu astia de la electirca sa nu-i mai dea in judecata k il scutesc de plata energiei electrice,ar fii si asta ceva daca este adevarat,pana la urma decat nimic e bine si asa.

Daca cineva a dat in judacata, astept si eu ceva raspunsuri ,ce s-a rezolvat?Ce au decis instantele de judecata?
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
agrosymbol, utilizator
Sunt si eu in aceasta situatie,poate ceva mai complicata.Eu am o casa cu curte in suprafata de 32oo mp,si aici langa casa este amplasat un stalp de inalta tensiune din cauza careia sotul meu s-a imbolnavit de cancer,transelectrica nu plateste nimic pentru faptul ca imi ocupa terenul si nu primesc nici autorizatie de constructie,fiindca am avut intentia sa construim.Am scris si la avocatul poporului si m-a sfatuit sa dau in judecata Transelectrica sa cer despagubiri,si asa am facut,procesul este in curs.
Buna ziua! Sunt din Tulcea, si doresc daca aveti amabilitatea, sa ma ajutati intr-o problema. Am depus la Renel acum 1 an o cerere prin care un stalp de electricitate aflat pe terenul meu ( si cu care se alimenteaza vecinii) sa fie scos si mutat in alta parte intrucat doresc sa construiesc un garaj. Dupa 1 saptamana am primit raspuns de la un trimis al Renel care pur si simplu era foarte revoltat de situatie ca el pune stalpul in fata portii mele. Dupa un timp am fost la directorul Renel si l-a chemat pe respectivul angajat mustrandu-l, apoi mi-a zis ca se va rezolva problema. Anul acesta a trimis alte 2 persoane, care au zis ca stalpul se va scoate, s-a facut o schita chiar. Acestia au anuntat vecinii sa sape groapa pentru a scoate stalpul, dar ei nu au facut acest lucru. Am fost din nou la Renel tot la director, cand a deschis dosarul a ramas mirat deoarece in cererea mea scria ca stalpul este putred si trebuie schimbat. Am mai facut o cerere tot anul asta cu aceeasi problema si a spus ca se va rezolva. Dar astept incontinuu fara nici un rezultat.
Ba chiar ma pune sa achit cheltuielile pentru deplasarea celor de la Renel. Ma nemultumeste faptul vecinul caruia ii apartine stalpul are o ruda angajata la Renel care intervine de fiecare data in favoarea lui. Vecinul detine un atelier de termopane si nu are contor la firma. Va rog sa-mi dati un sfat pentru a solutiona aceasta problema cu bine
Buna ziua,
Sunt intr-o situatie similara cu 2 stalpi electrici pe terenul meu, doar ca eu nu l-am cumparat ci l-am mostenit de la parinti. Am facut o sesizare atat la E-ON (distribuitorul zonal) cat si la ANRE. Am primit acelasi argument din ambele parti:
Legea energiei electrice nr 13/2007 publicata in MO 52/23.01.2007.

Art 41. Alin 4. Terenurile pe care se situeaza retelele electrice de distributie existente la intrarea in vigoare a prezentei legi sunt si raman in proprietatea publica a statului"

Va rog sa-mi spuneti ce pot face in conditiile de fata si care ar fi suportul legal.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Stalpi curent pe teren privat leorot leorot Buna seara, Detin un teren la tara si pe un sfert din el, la strada, se afla 3 stalpi de inalta tensiune si 2 transformatoare. integral pe terenul meu. sunt ... (vezi toată discuția)
Proprietate extravilana cu 7 stalpi electicitate . simpatyk simpatyk Buna ziua. Uitati care este problema am 2 hectara de pamant extravilan si am pe acest pamant 7 stalpi de electricitate an lungimea parcelei chiar pe mijloc si ... (vezi toată discuția)
Un stalp al renel pe terenul meu stelikbl stelikbl Salutare, acum ceva timp am cumparat un teren intravilan care are un stalp de medie tensiune (20,000V) pe el. inainte a fost teren arabil. problema e ca firul ... (vezi toată discuția)