avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de volti).Am dreptul de a cere de la Electrica chirie pentru faptul ca stalpul lor se afla pe pamantul meu(avand in vedere totodata pericolul la care ma expun , inclusiv radiatiile emise de acesta)?Stalpul a fost ridicat dupa ce am cumparat pamantul si dupa ce mi-am ridicat casa, cu mult timp dupa aceea.Este la mai putin de 20 m fata de casa.Exista vreo posibilitate cu privire la chirie?Vreo lege?
Am si eu o problema in legatura cu pozitionarea unor cabluri de telecomunicatii:
Pe proprietatea mea am un stilp de medie tensiune (20kv) - e acolo decind lumea si pot spune ca m-am obisniut cu el (e si legea energiei si..). Problema mea a aparut de curind cind cei de la romtelecom au aparut zicind ca trebuie sa monteze un cablu de fibra optica pe stilpul respectiv. Intrebarea mea este daca au dreptul sa faca asa ceva, dat fiind faptul ca fibra optica ar trece pe deasupra portii de acces in proprietate si datorita faptului ca am citiva pomi fructiferi care in citiva ani ar ajunge la cablul respectiv.
Buna seara,
Vreau sa cumpar un teren dar in partea din stanga al deschiderii acestuia se afla un stalp de tensiune medie cu un transformator in mijloc. Stiti cumva ce probleme implica acest lucru ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalpi curent pe teren privat leorot leorot Buna seara, Detin un teren la tara si pe un sfert din el, la strada, se afla 3 stalpi de inalta tensiune si 2 transformatoare. integral pe terenul meu. sunt ... (vezi toată discuția)
Proprietate extravilana cu 7 stalpi electicitate . simpatyk simpatyk Buna ziua. Uitati care este problema am 2 hectara de pamant extravilan si am pe acest pamant 7 stalpi de electricitate an lungimea parcelei chiar pe mijloc si ... (vezi toată discuția)
Un stalp al renel pe terenul meu stelikbl stelikbl Salutare, acum ceva timp am cumparat un teren intravilan care are un stalp de medie tensiune (20,000V) pe el. inainte a fost teren arabil. problema e ca firul ... (vezi toată discuția)