avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilierii juridici dispar ca profesie conform noului ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilierii juridici dispar ca profesie conform noului COR?

se pare ca ni se pregateste ceva frumos de catre acest guvern minunat .. prin noul COR cu aplicare din 2011 ..profesia de consilier juridic va disparea din clasificarea ocupatiilor .din cate stiu noi avem o lege un statut perfect legale si in vigoare .. da la 1 ianuarie cum voi fi incadrata conform noului COR .. specialist in domeniul juridic neclasificat in grupele de baza anterioare .. ??
Ministerul Muncii pregateste o noua clasificare a ocupatiilor. Din nomenclator au disparut ocupatii importante ca jurist, conferentiar sau lector universitar. In schimb, apar prezicatorii si ingrijitorii de animale de companie
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
myrchis, utilizator
Daca aşa stă situaţia,constituiţi o asociaţie profesională şi un grup de lucru şi reprezentare în acest sens pentru discuţii şi soluţionare la nivel guvernamental.
Nici notarii nu sant mentionati in grupa de baza dar asta nu inseamna ca se desfiinteaza profesia de notar! @bpcs are dreptate!
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua!
Noul COR - 2011 nu mai prevede intr-adevar nici profesia de consilier juridic nici aceea de jurisconsult (oricum nimeni nu intelegea de ce si cum si cand si pentru care considerente au existat (subzistat) cele doua denumiri/ notiuni ale aceleasi ocupatii, cum nimeni nu lua in considerare notiunea de "alte ocupatii juridice" din legea 514! etc etc.
Asadar incepand cu 2011( pana cand) , aparent nu mai exista ocupatia de consilier juridic. DAR!!!: COR, desi este obligatoriu ca aplicabilitate este aprobat prin Ordin. Consilierul juridic este profesie reglementata de Lege organica.
S-a promulgat COR inaintea modificarii Legii care reglementeaza activitatea consilierului juridic?!?!~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un nou cim cu program de 2 ore, pe langa cim-ul existent bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Spuneti-mi va rog, cum se trece pe cartea de munca (sau nu), daca vreau sa inchei un nou CIM (cu program de 2 ore) pe o alta functie, la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? meerceea meerceea Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)