A fost un adevarat poet...
In cuget si simtiri a trait momentul cu o genialitate rara, indiferent si aferent epocii ori regimului politic! A perceput orice realitate prin prisma harului sau!
Imi pare rau ca a plecat definitiv din viata asta!
Dumnezeu sa il odihneasca acolo unde s-a dus!
Inca o pierdere iremediabila...
Dupa Mihail Eminescu este cel mai prolific si cel mai de valoare poet ,pe care l-a avut Romania.
Imi place sa cred ca poate fi considerat,ca si predecesorul sau o "Institutie " a poeziei romanesti si de ce nu ,chiar a limbii romane
Aici mai trebuie inclus Nicolae Labis,care ne-a parasit prea devreme din motive ramase undeva in negura istoriei.
Pios omagiu !
Cred ca este in dauna civilizatiei noastre romanesti sa ne ierarhizam valorile.
Trebuie sa le vedem, sa le recunoastem, sa ne infruptam din generozitatea lor fara de sfarsit si sa multumim Domnului ca suntem harazitii urmasi si contemporani ai acestor valori.
Valoarea in sine nu suporta ierarhizarea!
A fost un visator ,care s-a exprimat si manifestat printr-o evolutie literara mult
contestata , pe parcursul mai multor generatii
A incercat ,in limita accesibila perioadei politice si a anturajului ,sa formeze o opinie a libertatii de gandire si de manifestare,opinie care de multe ori i-a adus neplaceri si suferinte
A fost un prolific poet,cu o opera de cantitate si calitate greu de atins,care si acum ,dupa trecerea in nefiinta mai este contestata de persoane care inteleg mai degraba sa se evidentieze ca si contestari ai geniului,decat sa depuna efortul sa patrunda si sa inteleaga adancul inteles al versurilor sale.
A murit datorita afectiunilor incet,incet instalate intr-un trup si suflet care desi afisa o falsa masivitate,datorita esecurilor succesive,datorita durerii cauzate de disparitia prematura a mai multor adevarati prieteni (Ghe Vieru,sotii Teodoroiu)in final a fost rapus de consecintele frustrarilor si orgoliilor acelora care l-au contestat
Dumnezeu sa il odihneasca ,sa ii acorde linistea dupa care a tanjit, dar nu a beneficiat in timpul vietii