avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract apartament

Buna ziua !

Am semnat un precontract la un apartament urmand ca la o data ulterioara cand achit diferenta proprietarul sa semneze contractul final. Acesta tot amana semnarea contractului cu toate ca il caut cu banii la mine. Intrebarea 1 : Pe perioada precontractului eu sunt proprietar ? Are vreun drept sa mai intre in casa? 2. Ce trebuie sa fac daca nu se prezinta la notar sa-i dau banii si sa semneze contractul ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:20, 18 Februarie 2008
catalin71 a scris:
3.eu pierd avans si daca proprietarul nu se prezinta pana la data care este in contract el trebuie sa-mi returneze o anumita suma.

Asta e altceva, e vorba de sanctiunea pentru refuzul incheierii contractului. Despre intarziere prevede ceva contractul?
Trebuie vazut exact contractul... caci sunt chestiuni contradictorii.
Omul sta in apartament, deci e ca si cum partile si-au promis irevocabil, dar contractul, asa bun facut la notariat, prevede posibilitatea razgandirii. #-o
CONS, nu vad care e relevanta incheierii la notariat, de ce ai intrebat? Am castigat dosare pe promisiunea de vanzare prin document sub semnatura privata si ce document!!... :))Era o jumatate de foaie A4, pe care partile scrisesera prin cuvintele lor cum intentioneaza sa se vanda apartamentul, ca asupra hotararii niciuna dintre parti nu se poate razgandi... :P Super tare!
Mult mai buna acea promisiune decat promisiunea la notariat...
Mergeti cu actul la un avocat. Si nu mai dati bani pe antecontracte la notar!
Discutia asupra antecontractului e oricum inutila dupa parerea mea, devreme ce s-a precizat ca acesta este deja incheiat la notar. Eu l-am sfatuit sa trimita o notificare pentru a chema vanzatorul la notar in vedere definitivarii vanzarii proiectate prin antecontract (inchierii contractului de vanzare-cumparare) pentru ca, in cazul in care vanzatorul nu se prezinta sa poata sa promoveze o actiune pentru ponuntarea unei hotarari ce tine loc de contract de vanzare cumparare .
De ce conditionezi actiunea in instanta de convocarea la notar? Si mai ales, de ce acorzi mai mare importanta antecontractului incheiat la notar?
Pentru a avea o dovada. Altfel si celalat poate sa spuna la fel de bine ca el era cel care "alerga" dupa cumparator. Nu acord importanta mai mare antecontractului autentificat, era doar un fapt implinit in speta(desi ca uneori e preferabil sa ai un titlu executoriu pentru anumite sume).
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Rog urgent consiliere juridica vanzare-cumparare mir2006 mir2006 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: doresc sa cumpar o casa, cu un avans consistent si restul sumei, la eliberarea casei, fix peste 1 an de zile. Ce ... (vezi toată discuția)