Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →
Imi cer scuze cred ca nu am fost explicita, ideea este urmatoarea, care este diferenta intre cea pasiva si cea activa . Nu ma refer cand se invoca ca moment in timpul procesului ci de cine si in ce situatii. O sa radeti poate, dar merg in instanta de 3 ani si in afara de invocarea lipsei calitatii procesuale pasive invocata de parat, niciodata nu mi-a fost invocata cea activa. Poate sunt penibila dar dati-mi un exemplu cam in ce situatie ar putea fi invocata cea activa, pentru a putea face diferenta.
Multumesc mult.
Măi fraţilor!
Hai, lăsaţi-o baltă c-aţi făcut-o de oaie.
Dacă cel care a pus întrebarea are o scuză, ceilalţi n-aveţi niciuna, nici măcar cea a oboselii.
Multă baftă!
Spre comunism în zbor!!!
P.S. - ªi tot voi sunteţi ofuscaţi pe tombarbar sau cum îl cheamă, că v-a prins la colţ.
Ruşine!!!
=) =)
Se vede treaba ca sunteti foarte atenti...pasamite de la prea mult stres.
Omul s-a referit la CAPACITATE, si nu la calitatea procesuala.
Cat despre raspuns....
C.p.c. nu prevede in mod expres sanctiunea lipsei capacitatii procesuale de folosinta, ci se refera doar la lipsa capacitatii procesuale de exercitiu. In acest sens, a se vedea art 43 Cpc : Lipsa capacitatii de exercitiu a drepturilor procedurale poate fi invocata in orice stare a pricinii.
Sanctiunea este respingerea actiunii, deoarece persoana in cauza nu are folosinta unui drept.
(adaptare dupa I. Les)