Buna ziua!
Avem un ap. cu 2 camere de vanzare. Am facut o promisiune de vanzare-cumparare in fata a doi martori. Cel care a vrut sa-l cumpere a renuntat din cauza ca banca i-a respins dosarul de credit.Acum el cere banii cu titlu de avans(1000 de euro)inapoi.,desi contractul prevede ca pierde avansul daca renunta la apartament.Data pana la care ar trebui sa ne plateasca apartamentul este 10 martie 2008.
Ne-a amenintat ca ne blocheaza vanzarea apartamentului daca nu ii dam avansul inapoi..Poate face asta legal?
Inca o intrebare: cum pot dovedi ca eu vreau sa-i vand lui apartamentul dar el refuza sa-l cumpere?(daca dupa expirarea termenului de 10 martie el ma da in judecata ca EU nu am vrut sa-i vand apartamentul?
Nu e obligatoriu... cum?
Partea adversa l-a cam amenintat cu asta si omul intreba ce si cum... Asa ca i s-a raspuns ca, imediat dupa introducerea actiunii se poate, in cateva zile, sa fie notat litigiul.
Nu decide instanta asta, se merge cu un certificat de grefa care atesta litigiul la biroul de carte funciara si acolo, prin incheiere, se dispune notarea litigiului (daca reiese clar ca dreptul in litigiu este in directa legatura cu imobilul) sau se respinge cererea (daca se constata ca e un drept care nu are legatura cu imobilul, fiind, de exemplu, o suma de bani ce rezulta dintr-un contract etc.).
Pentru a elimina orice neclaritate, am sa postez exact ceea ce contine promisiunea de vanzare-cumparare:
Subsemnatul promitent vanzator declar ca promit sa vand promitentului cumparator identificat mai sus, imobilul proprietatea mea situat in ..................................
In vederea cumpararii imobilului descris mai sus, subsemnatul promitent cumparator declar ca am platit suma de 1000(o mie) Euro cu titlu de avans la pretul final care este de 30500 (treizeci de mii cinci sute) Euro, urmand ca diferenta de pret sa o depun pana cel tarziu la data de 10.03.2008., in aceeasi valuta, data care va corespunde conform intelegerii noastre, cu data incheierii contractului vanzare cumparare in forma autentica.
In cazul in care promitentul vanzator refuza sa mai contracteze cu promitentul cumparator imobilul descris mai sus la pretul final si in conditiile prevazute in prezentul antecontract, acesta se obliga sa achite promitentului cumparator egalul sumei acordate drept avans +20% , iar in cazul in care promitentul cumparator refuza sa mai cumpere acest imobil in conditiile de mai sus, acesta va pierde suma avansata.
In conformitate cu intelegerea noastra, predarea in posesie si proprietate se va face la data achitarii integrale a pretului de catre promitentul cumparator.
Nu inteleg... V-am dat toate raspunsurile... care era ideea postarii contractului?
Intrebare: de unde ati avut acest model, exemplu de contract? Simpla curiozitate, nu are legatura cu speta...
Modelul il avem de pe internet doar ca l-am modificat putin,mai bine zis am simplificat.
Daca se dispune notarea litigiului ,acesta se poate anula cu procesul verbal incheiat de notar(in caz ca nu se prezinta )
Noi asteptam pana pe 10 martie dar vrem sa vindem cat mai repede apartamentul, si ma deranjeaza faptul ca exista posibilitatea de a pune litigiu pe apartament
Antecontract
NagyCsZs
Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem ... (vezi toată discuția)