Buna ziua!
Avem un ap. cu 2 camere de vanzare. Am facut o promisiune de vanzare-cumparare in fata a doi martori. Cel care a vrut sa-l cumpere a renuntat din cauza ca banca i-a respins dosarul de credit.Acum el cere banii cu titlu de avans(1000 de euro)inapoi.,desi contractul prevede ca pierde avansul daca renunta la apartament.Data pana la care ar trebui sa ne plateasca apartamentul este 10 martie 2008.
Ne-a amenintat ca ne blocheaza vanzarea apartamentului daca nu ii dam avansul inapoi..Poate face asta legal?
Inca o intrebare: cum pot dovedi ca eu vreau sa-i vand lui apartamentul dar el refuza sa-l cumpere?(daca dupa expirarea termenului de 10 martie el ma da in judecata ca EU nu am vrut sa-i vand apartamentul?
,,pretul final care este de 30500 (treizeci de mii cinci sute) Euro'' - nmonika, spune-mi te rog, ca nu e adevarata banuiala mea si ca nu v-ati expus in halul asta, trecand un astfel de pret ...#-o
Liliana, unde mai gasesti tu astazi apartament cu 2 camere la pretul asta?! Nu ti-e clar ca au convenit sa treaca in acte un pret mai mic decat cel real, pentru a plati mai putin pe taxe si impozite? La expunere din punctul asta de vedere ma refeream ... imagineaza-ti, daca respectivul promitent cumparator nu mai respecta intelegerea initiala (cea verbala, bineinteles) si vine la notar la data si ora fixate cu fix 29.500 euro?
Vor fi obligati sa incheie contractul de vanzare cumparare pentru pretul din antecontract?
Unde scrie exact unde e apartamentul asta? Ca poate e in orasul Darmanesti din judetul Bacau. Mentionez ca e de vreo 3 ani oras si ca are maxim 3 blocuri cu 4 etaje... :))
Apoi, nu conteaza, oricum daca pretul estimativ al notarului e mai mare, tot plateste taxe la valoarea spusa de notar... Plus ca zice doamna ca nu a obtinut omul nici creditul... deci pe 22 000 obtii si de nevoi personale daac vrei sa cumperi imobil cu 50 000 si ai restul... Parerea mea. Adica ai adunati peste 25 000 de euro... :O
Nu stiu, numai doamna ar putea sa ne lamureasca... ma indoiesc sa fie asa, contractul ar putea fi anulat atunci... Deci tot nu conteaza pentru ea.
Pretul este chiar 30500. Apartamentul este in Oradea si are suprafata utila 30mp. Este confort II si este la etajul 4.Va multumesc pentru raspunsuri si se pare ca se v-a rezolva problema. Azi ne-a sunat promitentul cumparator(de fapt tatal lui) ca sa ne intelegem cumva. Mergem la notar ,ii dam 300 de euro inapoi si reziliem contractul de vanzare cumparare.Ii dam aceasta suma pt. ca avem un alt cumparator cu banii jos si astfel nu riscam s-o pierdem si pe acesta.
Antecontract
NagyCsZs
Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem ... (vezi toată discuția)