avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar?

Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici definitivi (cu vechime), iar legea avocaturii prevede ca persoanele admise in avocatura care au fost anterior definitivate intr-o profesie juridica vor fi trecute pe Tabloul avocatilor definitivi… cu toate acestea, la Iasi, cel putin, legea se aplica diferit de la an la an…. adica pentru unii se apreciaza ca e aplicabila acea prevedere legala, altii sunt obligati sa faca stagiul.
Nu ar trebui sa existe o interpretare unitara la nivel de tara?

Cel mai recent răspuns: MDiana , utilizator 10:47, 18 Martie 2009
multumesc pentru raspuns si mai ales pentru tonul "parintesc"

am o nelamurire in ceea ce priveste raspunsul tau...daca nu parcurgem un topic atunci de ce tinem musai sa mai raspundem unei solicitari?

Am incercat sa gasesc acea decizie care ma intereseza pe site-ul Baroului si nu am reusit, de aceea am decis sa postez o intrebare in cadrul acestui topic, topic in cadrul caruia a fost mentionata decizia pe care o caut si care oferea si link-ul catre site-ul Baroului ... link care nu mai functioneaza ...

Acestea fiind spuse ... mult noroc si tie si nu o mai lua personal ;)

Am luat examenul de admitere in Barou , 2008 , am vechime de consiler juridic pe cartea de munca de 6 ani , acum nu mai stiu cum intru definitiv sau stagiar ?
Normal ar fi definitiv dar.........
~ Conținut șters la cerere ~
Hotararea 003/07.02.2008 a Baroului Bucuresti o puteti gasi in sectiunea Documente Utile

PS
Cu scuzele de rigoare , am postat ca denumire a documentului Hotarare 003/02.02.2008 in loc de Hotararea nr.003/07.02.2008
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna . Eu am sustinut examenul de intrare in barou in sesiunea trecuta, fiind consilier juridic definitiv si am fost trecut pe tablou ca stagiar. Mai pot face ceva pentru a fi trecut pe tablou definitiv?
Alti colegi au fost trecuti definitivi chiar daca nu au avut 5 ani vechime ca si consilieri juridici definitivi. E aiurea, nu?

Alte discuții în legătură

Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Definitivat avocatura saida saida in situatia in care un consilier juridic are 5 ani vechime neintrerupta, ar putea sustine definitivatul in avocatura? (vezi toată discuția)
Definitiv sau stagiar? Romică Stoica Romică Stoica O persoana care si-a dat recent definitivatul in functia de consilier juridic, si la luat, a luat examenul de admitere in barou. Acesta va fi avocat definitiv ... (vezi toată discuția)