avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar?

Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici definitivi (cu vechime), iar legea avocaturii prevede ca persoanele admise in avocatura care au fost anterior definitivate intr-o profesie juridica vor fi trecute pe Tabloul avocatilor definitivi… cu toate acestea, la Iasi, cel putin, legea se aplica diferit de la an la an…. adica pentru unii se apreciaza ca e aplicabila acea prevedere legala, altii sunt obligati sa faca stagiul.
Nu ar trebui sa existe o interpretare unitara la nivel de tara?

Cel mai recent răspuns: MDiana , utilizator 10:47, 18 Martie 2009
sorry
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2009
dana2space, utilizator
acea decizie din data de 07.02.2008 nu mai poate fi accesata, aveti idee unde pot gasi aceasta decizie pe internet?

multumesc pentru ajutor
Va spun eu daca o puteti gasi, cu conditia sa-mi precizati daca "acea" este numarul ei sau autoritatea emitenta... Ok?
daca aveam numarul acestei decizii a Baroului Bucuresti, emisa in data de 07.02.2008, poate o gaseam singura;)

este decizia mentionata in topicul de fata
ariam, in primul rand, daca nu aveai numarul, vad ca aveai emitentul... desi nu ne-ai spus. Si probabil banuiesti la ce anume se refera, nu? Ai idee ce anume cauti, adica?

M-am prins ca e din topic, dar scriu lapidar pe sait, asa ca era de ajutor sa stiu ce sa-ti caut. Topicul are 4 pagini si hotararea la care te referi nu e mentionata pe ultima.
Scuza-ma, te rog, daca nu am citit 3 pagini in interesul... tau. Mea culpa.

Mi-a luat fix 3 minute sa gasesc hotararea si ea poate fi accesata de pe saitul baroului. Este numarul 3.
Iar pe data despre care spui tu sunt 2 decizii, dumnezeu stie la care te refereai, nu?
Si daca era o hotarare a baroului Bucuresti, oare unde o puteai gasi pe net, daca nu exact pe saitul baroului... Dar nu ai depus un minim de efort, insa te-ai suparat ca nu am facut-o eu...

Adica o gaseai sinhura daca voiai asta, nu daca aveai numaru ei...
Mult noroc.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Definitivat avocatura saida saida in situatia in care un consilier juridic are 5 ani vechime neintrerupta, ar putea sustine definitivatul in avocatura? (vezi toată discuția)
Definitiv sau stagiar? Romică Stoica Romică Stoica O persoana care si-a dat recent definitivatul in functia de consilier juridic, si la luat, a luat examenul de admitere in barou. Acesta va fi avocat definitiv ... (vezi toată discuția)