avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA registru inventar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA registru inventar

Sunt PFA [traducator autorizat] si am inteles ca trebuie sa tin un registru inventar. Poate cineva, va rog, sa ma ajute la completarea lui? Eu nu inteleg mai nimic... Am sa zicem un computer si o imprimanta luate anul trecut. Le trec iarasi in registru si anul acesta? La aceeasi valoare? Daca nu la aceeasi valoare, atunci cum stabilesc eu noua lor valoare? Si daca o imprimanta s-a stricat si nu mai pot sa o repar, cum o trec? Dar telefonul mobil se trece?

Sper sa ma puteti ajuta cat de cat... multumesc
Cel mai recent răspuns: Bravos , utilizator 21:46, 26 Iulie 2011
lory_25 a scris:

Buna. As avea si eu o intrebare va rog. Am devenit PFA de la inceputul lunii februarie. Si acum trebuie sa completez declaratie de venit estimat pe 2008. In aceasta declaratie, de la finante imi spune sa trec ca data de incepere a activitatii data de emitere a primei facturi. Eu sunt in dilema intrucat achizitionasem un telefon mobil pe PFA, dar inainte de a emite prima factura, ca atare nu as putea sa il inregistrez ca si cheltuiala deductibila.
va multumesc mult pt raspuns
Cred ca mai intai trebuie sa inregistrezi niste venituri pe PFA si apoi factura de achizitionare a telefonului.
multumesc mult pt raspuns:)
stiu ca vrei raspunsuri concrete...acum vad ca deja le-ai primit. pe viitor insa...exista OMFP 1040/2004 si acolo iti spune...exact cum trebuie sa completezi....
registrul se poate tine si electronic?

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Lavinika Lavinika Va rog, daca poate sa-mi zica cineva cum se procedeaza in contabilitatea PFA-urilor in urm. caz: ( eu lucrez pt un CIM dar este la fel ca si la pfa, nu?) - pt ... (vezi toată discuția)
Completare registru inventar ana suciu ana suciu Sunt invatatoare (Meditator) si nu stiu ce trebuie sa complectezi in Registrul Inventar? Eu emit chitanta pentru suma incasata o trec in Registrul-jurnal de ... (vezi toată discuția)
Clarificare ordin 1040 / 2004 eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Sunt pfa neplătitor de TVA. Am citit cît am putut de atent ordinul 1040 în legătură cu contabilitatea în partidă simplă, dar unele ... (vezi toată discuția)