avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... \"apa de ploaie\"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

"apa de ploaie"

Bun gasit si scz daca nu am postat acest subiect "unde trebuie" .As dori sa va intreb daca astazi 17 Noiembrie 2010 exista o lege care reglementeaza plata "apei de ploaie"ca persoana fizica....dar ca persoana juritica? Mentionez ca la asociatia de care apartin,a venit factura cu plata "apei de ploaie". Chiar daca nu cunosc toti termenii de exprimare din domeniu,sper ca cei abilitati sa inteleaga continutul acestui mesaj.#-o
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 23:51, 26 Noiembrie 2010
Nu, doamna, toata factura de apa trebuie impartita la consumul facturat si se obtine pretul unui mc de apa rece, in aceasta intrand valoarea apei, valoarea canalizarii, valoarea apei meteo.
Ce va incurcati cu calcule peste calcule ca sa obtineti un castig la unele apartamente de cativa banuti...si la altele pirderi de cativa banuti?
Simplificati-va viata!

Da, preturile canalizarii sunt diferite pentru ca pretul apei reci in general este acela pe care il dau lucrarile de investitii in domeniu, nu apa in sine.
Apa nu costa nimic, dar costa toate instalatiile care o aduc de la sursa in cratita sau in chiuveta dv. din casa, apa curatita si dezinfectata de instalatii care costa ca sa functioneze.

PS. Nu poate fi pretul canalizarii cat pretul apei. Uitati-va mai bine pe factura!

Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2010
elga50, moderator
Apa 100%, canalizarea 90%, iar la apa meteo= se face un calcul, coeficientul de apă meteorică comunicat de ANMH in anul ce a trecut, perioada respectiva, e o adevarata inginerie. De fapt platim apa meteo de anul trecut (ce a plouat anul trecut)
doina_manuela a scris:
La Hidro-Prahova, factura pentru un consumator casnic arata asa:
-Apa: 6,3 mc=12.6 lei+tva
-Canal:5,04 mc=1.26lei+tva
-Apa meteo:5 mc=1.73+tva
Total.............15.11+tva
E legal?

Pai vedeti "de ce nu are ursul coada"!? Ati modificat mesajul dupa ce v-au raspuns altii, pe care i-ati dus in eroare. Nu este permis sa modificati mesajul daca cineva a raspuns deja. Trebuia sa postati alt mesaj cu datele corecte.

Acum intrebati daca este legal. Pai nu are cum sa fie legal pentru ca eu cred ca ati gresit cifrele si de data asta.
12,6 + 1,26 + 1,73 = 15,59 lei si nu 15,11 lei cum ati scris.
Apoi pe factura nu cred ca scrie "6,3 mc=12.6 lei+tva". Pe factura scrie poate asa
- Apa rece 6,3 m.c. x 2,00 lei = 12,60 lei
- Canal 5,04 m.c. x 0,25 lei = 1,26 lei
- Apa meteorica 5 m.c x 0,35 = 1,75 lei
Mai verificati si vedeti daca-i asa sau ceva asemanator.
Din cantitate .de apa facturata (daca e cat de cat real ce ati scris) vi se calculeaza 80% la canalizare (6,3 m.c. X 80% = 5,04 m.c).
Apoi totatlul facturii poate fi 19,33 lei (15,59 + tva 24%) sau 18,74 lei (15,11 + tva24%).
Asa ca pretul unitar al apei (incluzand apa consumata, canalizarea si apa pluviala) poate sa apar pe lista de plata impartind costul total la cei 6,3 m.c. consumati, adica:
19,33 lei : 6,3 m.c. = 3,07 lei/m.c
sau
18,74 lei : 6,3 m.c = 2,97 lei/m.c.
Daca este asa aveti un pret unitar mic fata de multi altii din tara. Dar tot rationamentul meu este sub rezerva greselilor din mesajul dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
Adriantot, moderator
Am inteles..."ursul nu are coada" pentru-ca am editat mesajul...:((
D-le @adriantot, sper ca ati observat ca nu obisnuiesc sa intervin in discutii cand "nimic nu am a spune". De data aceasta nu am considerat ca este o greseala atat de mare ca am "simplificat " reproducerea facturii, prin expresia "+TVA."
Intr-adevar am gresit valoarea la apa meteo, pretul este 5 mc x0.25lei/mc=1.25 lei+0.24lei TVA.
Nedumerirea mea era legata doar de volumul mare de apa meteorica(pretul e neglijabil) Explicatia lui @patrician mi s-ar parea corecta. Numai ca in Prahova ploua la fel in fiecare luna, cate 5 mc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa rece - pret / mc nicu1961 nicu1961 de ce variaza luna de luna pretul afisat la intretinere pt 1 mc de apa rece? care este pretul corect al 1mc apa rece azi 20.10.2010 ,inclusiv apa menajera ... (vezi toată discuția)
Calcul pret corectat canal+epurare iulianaraU iulianaraU Buna ziua, Efectuez o expertiza contabila judiciara si am nevoie de niste informatii despre cum se calculeaza pretul corectat la canal+epurare. Se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unor articole dintr-un contract ce urmeaza a fi incheiat cu un furnizor de apa petitemichele petitemichele Buna seara, Am gasit un model de contract pe care urmeaza sa-l incheiem si noi ,pe asociatie ,cu furnizorul serviciului de alimentare cu apa si ... (vezi toată discuția)